Dans in scaunul cu rotile


Categorie: Social
|
16-10-2008
Nr: 192
|
Autor: JANCSO ISTVAN
|
Asociatia Handicapatilor Locomotori din Judetul Mures si Asociatia Clubul Sportiv "Olympikus" , in iunie 2008, a invitat Grupul de Dans "G�rd�l�" de la Budapesta, sa prezinte un spectacol la Targu-Mures in luna octombrie.

Ca urmare a acceptarii invitatiei, asociatia noastra a hotarat sa faca tot posibilul ca acest spectacol de exceptie, care dovedeste ca si cei in scaune cu rotile pot trai o viata activa si intreaga, sa fie prezentat in orasul nostru.

In 1999, in Ungaria s-a infiintat Grupul de dans "G�rd�l�", primul de acest fel in tara. In cadrul programelor - in mod unic, chiar si pe plan european - prezinta un repertoriu de dans in scaune cu rotile, care necesita o coregrafie speciala si o pregatire intensa.

Interesul si dedicatia pentru dans porneste din interior, dansul fiind un mod liber si direct al autoexprimarii, prin care se poate deschide sufletul catre lume, catre ceilalti. Dansul demonstreaza ca in viata nu exista aproape niciun lucru care nu se poate obtine prin vointa, perseverenta, sarguinta si spirit de echipa.

Spectacolele au avut succes deopotriva la publicul cu deficiente locomotorii, cat si la cei neavand asemenea probleme.

Dansul ocupa un loc aparte in viata lor, si fiecare productie este rezultatul unei munci de ore lungi.

Spectacolul va avea loc in data de 19 octombrie, ora 19, la Ansamblul Artistic "Muresul" din Targu-Mures.

Orice suma ne ajuta pentru organizarea acestui spectacol.

Va multumim anticipat!

Adaugă comentariu

Title:
Nume(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comentariu(*):
Code in the picture:
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval