Pe scurt


Categorie: Economic
|
17-10-2008
Nr: 193
|
Autor: 
|
Pretul petrolului: 75,62 dolari pe baril. Pe fondul temerilor ca recesiunea economiei globale va afecta puternic cererea de carburanti, pretul petrolului a scazut, ieri, pana la 75,62 dolari pe baril. Acesta reprezinta minimul ultimelor 13 luni si se situeaza aproape la jumatate fata de cotatia record inregistrata cu patru luni in urma.

Bursele europene au deschis sedinta de ieri in scadere, dupa doua zile de crestere, pietele fiind afectate de revenirea incertitudinilor cu privire la evolutia economiei americane.

Ministrii irlandezi isi reduc salariile. Membrii guvernului irlandez vor avea salarii cu 10% mai mici incepand de anul viitor, in cadrul unui efort national de reducere a cheltuielilor. Potrivit ministrului de finante, si salariile altor functionari publici vor fi reduse.

Reduceri de personal in Ministerul britanic de Justitie. Marea Britanie va desfiinta aproape 10.000 de locuri de munca din Ministerul Justitiei, in cadrul reducerilor bugetare adoptate pe fondul crizei financiare. Nu a fost luata deocamdata o decizie privind ce locuri de munca vor fi vizate.

Karl Marx este din nou la moda. Vanzarile cartilor "Capitalul", principala opera a lui Karl Marx, sunt in "crestere clara" in contextul crizei financiare, a declarat un reprezentant al editurii Karl-Dietz-Verlag, J�rn Sch�trumpf.

Adaugă comentariu

Title:
Nume(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comentariu(*):
Code in the picture:
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval