Statul, o vaca buna de muls!
Salarii imense pe mofturile unor grandomani!


Categorie: Comentariu
|
17-10-2008
Nr: 193
|
Autor: Gheorghe Giurgiu
|
A trebuit sa treaca un mandat de patru ani _ si sa apara o elita financiara -, ca premierul Calin Popescu Tariceanu sa afle ca directorii agentiilor guvernamentale, din subordinea Executivului, au salarii gigantice.

Mirat nevoie mare de dezvaluirile presei privind castigurile de sute de milioane de lei lunar (salarii + indemnizatii + prime + sporuri + diurne etc.) ale sefilor si sefutilor de prin agentiile si autoritatile ce ii sunt subordonate, Tariceanu a cerut Cancelariei sale sa-i prezinte un raport in acest sens. Cum e posibil ca primul administrator al tarii sa "afle" abia acum ce jaf se petrece sub nasul sau?

Responsabil cu sinteza respectiva este seful Cancelariei premierului, Dorin Marian, care, conform presei centrale, trebuie sa desluseasca maniera in care salariile si sporurile incasate de directorimea din agentii ajung la zeci de mii de euro.

Insa, pana sa vina Marian cu "sinteza" lui, postul Realitatea TV a dezvaluit deja ca sefii Autoritatii Nationale de Comunicatii (ANC) castiga aproape in fiecare luna peste 4.000 de euro, dublu fata de salariul presedintelui Traian Basescu (2.000 de euro). Dar, asta-i, inca, nimic� Conform aceluiasi post (Realitatea TV), seful Agentiei Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei, Olosz Gergely, castiga aproape 50.000 de euro pe luna. Pe de alta parte, cei sapte directori generali, 13 directori si 45 sefi de servicii nu o duc nici ei deloc rau, cata vreme castiga peste 5.000 de euro fiecare pe luna. Culmea este insa si faptul ca din numarul total al angajatilor acestei institutii _ 295 de persoane _ 102 sunt sefi! Basca faptului ca angajatii mai beneficiaza, prin contractul colectiv de munca, de o serie de alte privilegii, precum: tichete de masa, premii anuale egale cu salariul, prima de Pasti, de minimum 1.000 lei si 1.400 _ prima de Craciun.

Sigur, in prag de campanie electorala, premierul Tariceanu

s-a gandit ca da bine sa taie din lefurile de mii de euro ale subalternilor sai din agentiile guvernamentale. Dar orice ar face el, ceea ce intampla prin aceste agentii, tot gestiune incompetenta se numeste, ori complicitate prin pasivitate, in favoarea clientelei politice. Caci, vorba unui analist si comentator, cine a indesat sume incredibile in teschereaua demnitarilor, numindu-i si membri stipendiati in consiliile de administratie ale firmelor detinute de stat? Unde s-a dus cheagul din marile privatizari? Sunt intrebari la care, mai devreme sau mai tarziu, cineva va trebui sa raspunda.Adaugă comentariu

Title:
Nume(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comentariu(*):
Code in the picture:
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval