Pentru acest an, 3,1 milioane de vaccinuri antigripale


Categorie: Comentariu
|
17-10-2008
Nr: 193
|
Autor: Gheorghe Giurgiu
|
In perioada 8 octombrie _ decembrie 2008, Ministerul Sanatatii Publice desfasoara campania de vaccinare antigripala gratuita pentru sezonul de toamna _ iarna, a anuntat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Este vorba despre persoanele cu riscul crescut de complicatii, persoanele cu varste peste 65 de ani, cu handicap, cele institutionalizate, cu boli cronice, cu HIV, copii si adolescenti intre sase luni si 18 ani.

Nicolaescu a precizat ca, pentru acest an, MSP a achizitionat 3,1 milioane de vaccinuri antigripale, exclusiv cu prezentare monodoza. Prin aceasta campanie se acopera aproximativ 17% din populatia rezidenta in Romania si 81,1% din persoanele la risc, potrivit recomandarilor OMS. El a adaugat ca, in premiera, in acest an, nu va trebui stabilit un calendar pentru vaccinare, pentru ca dozele au fost achizitionate inainte de inceperea campaniei. Medicii de familie vor stabili programarea la vaccinare. Ministrul Sanatatii Publice recomanda vaccinarea antigripala si pentru persoanele sanatoase care nu se incadreaza in populatia la risc. Aceste persoane isi pot achizitiona vaccinul din farmacii contra cost.

Adaugă comentariu

Title:
Nume(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comentariu(*):
Code in the picture:
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval