Pista de jogging la Platoul Cornesti


Categorie: Diverse
|
20-10-2008
Nr: 194
|
Autor: Biroul de presa al Primariei Targu-Mures
|
Ieri, 17 octombrie, in prezenta primarului municipiului, dr. Dorin Florea, la Platoul Cornesti au inceput masuratorile pentru amenajarea pistei de jogging, pe un circuit de 2,5 km. Pista, avand o latime de aproximativ 1,6-2 m, prevazuta cu toate utilitatile necesare (garderoba, grup sanitar), va fi destinata tuturor categoriilor de varsta, femeilor si barbatilor in egala masura, celor care doresc sa se mentina in forma, prin miscare controlata si coordonata.

Potrivit primarului, se au in vedere si elemente de complexitate si dificultate ale traseului, acces usor, inclusiv in timpul noptii, o infrastructura elastica, popasuri la 200-300 de metri, asigurarea unor conditii optime de utilizare in toate anotimpurile. Pista porneste din spatele fostului restaurant din Platoul Cornesti, trecand prin fata Gradinii zoologice, spre sud, prin padure, pana la pepiniera Romsilva, spre terenurile de tenis din zona.

Amenajarea acestei piste este parte componenta a amplului proiect de reabilitare a Platoului Cornesti, obiectiv ce mai cuprinde, printre altele: un complex modular de joaca pentru copii (cu posibilitate de supraveghere), un parc de picnic, partie de schi, pista pentru biciclete. "Platoul va fi destinat, in principal, copiilor si trebuie sa ramana un spatiu de plimbare, recreere si relaxare pentru toti targumuresenii", a precizat primarul municipiului, in cadrul unei conferinte de presa ad-hoc.

Adaugă comentariu

Title:
Nume(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comentariu(*):
Code in the picture:
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval