Oaspeti la Festivalul International "In Memoriam Constantin Silvestri"


Categorie: Cultural
|
22-10-2008
Nr: 196
|
Autor: MARIN CALDARARIU
|
Printre invitatii Festivalului International "In memoriam Constantin Silvestri", care se desfasoara la Targu-Mures intre 3 si 23 octombrie a.c., se numara si formatia camerala "Romanian Brass Ensamble" din Bucuresti, condusa de Adrian Petrescu. Pentru o mai buna cunoastere a prestigiosului ansamblu l-am rugat sa ne dea cateva detalii, pe dirijorul formatiei.

- "Romanian Brass" a luat fiinta in anul 2005 din ini-tiativa mea si este alcatuita din elita instrumentistilor de alama ai Filarmonicii George Enescu din Bucuresti.

- Care au fost considerentele care au stat la baza infiintarii formatiei camerale?

- Am fost fascinati de celebra formatie "German Brass", si a fost si o legatura mai deosebita datorita fiului meu care este studentul sefului formatiei germane. Ascultand inregistrarile lor fantastice, am zis ca ar fi frumos ca si Romania sa aiba o formatie ca si cea germana.

- Maestre, pentru ca ati prezentat formatia pe care o dirijati, va rog sa faceti cateva, precizari despre oboistul Adrian Petrescu, ca prim solist al Filarmonicii "George Enescu."

- Activitatea mea este destul de bogata pentru ca, pe 1 octombrie, am implinit 25 de ani la filarmonica. Am avut concerte ca solist cu Filarmonica "George Enescu", cat si cu toate orchestrele principale simfonice ale tarii, dar si invitatii in multe tari din Europa.

- Sunteti posesorul mai multor premii obtinute in tara si peste hotare. Cateva din ele, va rog, sa le nominalizati.

- Sunt laureat al concursului de la Praga, care este unul dintre cele mai puternice din lume, si al Festivalului International de la Markneukirchen (Germania) etc.

- Despre programul pregatit pentru a fi prezentat pe scena festivalului targumuresean, va rog cateva amanunte.

- Festivalul "Constantin Silvestri" este foarte important si este laudabil pentru Targu-Mures, pentru ca face efort ca acest festival sa mearga mai departe. Pentru aceasta noi am pregatit un program inedit. L-am gandit in asa fel incat sa multumim toate gusturile.

Partea intai va fi un program clasic. Amintesc: Uvertura "Focuri de artificii" de G.F. H�ndel, 2 Corale de J.S. Bach, Uvertura la opera "Flautul fermecat" de W.A. Mozart, "Nimrod" de E. Elgar si "Marsul triumfal" din opera Aida, de G. Verdi. Seara o vom incheia cu Rapsodia nr. l de G. Enescu, "Odysee in Brass" de R. Strauss si E. Crespo si suita "Un londonez la New York", muzica de divertisment si cateva surprize.

- Ca un bun cunoscator al melomanilor targumureseni, ce ne puteti spune?

- Eu am tinut foarte mult sa venim la Targu-Mures. Este un public unic in Romania, un public cu foarte multa cultura, vine cu mare placere si stie sa aprecieze muzicienii si muzica de calitate.

- Un cuvant, in finalul dialogului nostru, pe care va rog sa-l adresati muresenilor.

- Le doresc din toata inima multa sanatate, sa vina cat mai multi la concertele filarmonicii si sa aiba incredere in conducerea acesteia si in colectivul profesionist care merita tot respectul.

Adaugă comentariu

Title:
Nume(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comentariu(*):
Code in the picture:
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval