Tinutul Secuiesc Autonom nu mai e o himera, ci o REALITATE!


Categorie: Diverse
|
24-10-2008
Nr: 198
|
Autor: ILIE SANDRU
|
Aplicand cu tenacitate si perseverenta politica pasilor marunti; folosindu-se cu iscusinta de toate drepturile si privilegiile acordate de toate guvernele ce s-au perindat la conducerea Romaniei dupa decembrie 1989; plasandu-si oamenii in cele mai inalte si importante functii politice, administrative si economice, extremismul si revizionismul maghiar din Romania s-a transformat intr-o adevarata coloana a cincia care lucreaza, incet si cu grija, dar si cu destul spor, la dezmembrarea teritoriala a tarii (,,Fratii nostri din Ungaria si amicii nostri din strainatate submineaza statul roman _ aceia pe dinafara, iar noi pe dinauntru").

Stegarii autonomiei etnice secuiesti se pare ca sunt pe cale sa-si atinga scopul, daca cumva nu si l-au si atins, intr-o anumita masura: acela de a desfiinta statul national si unitar roman, nascut _ zic ei _ prin ,,dictatul de la Trianon", convinsi fiind ca soarta acestuia este pecetluita, din moment ce toate celelalte state nationale create de Trianon au disparut. Urmeaza Romania!

Primul pas pentru atingerea acestui scop este deci crearea acelei ,,mici patrii din interior", adica crearea Tinutului Secuiesc Autonom, cangrena din ,,inima" Romaniei, care, odata nascut, va roade, incet, incet, tesuturile vitale ale tarii. Dar daca dezmembrarea propriu-zisa a Romaniei nu este pentru acesti viermi o chestiune imediata, Tinutul Autonom Secuiesc nu mai este nici o himera nascuta in niste capete infierbantate, nici o stafie care sa bantuie din cand in cand prin Ardeal, ci este o REALITATE!

Am crezut o vreme ca toate aceste faradelegi legate de reinvierea unor structuri teritoriale etnice, de trista amintire, vor ramane niste visuri desarte ale unor rataciti. Am crezut ca amenintarile rostite la Odorheiu Secuiesc, in 2005, de catre unul dintre capii udemeristi, Magyari Laszlo, anume ca ,,autonomia nu trebuie declarata, ci infaptuita", se vor circumscrie in categoria demagogiei care ii caracterizeaza pe unii dintre politicienii udemeristi. Am mai crezut ca impotriva ,,cuiburilor de viespi" de la cele cateva publicatii de limba maghiara, profund sovine, precum ,,Europai-Ida", ,,Haromszek", ,,Szekely hirmondo" etc., care ponegresc tara si poporul roman (,,invadatorul pamantului secuiesc"!), organele in drept se vor sesiza si vor lua masurile ce se impun. Dupa cum eram convins ca nu se pot accepta, nici tolera ca in Romania sa existe structuri teriorial-administrative altele decat cele prevazute in Constitutie, respectiv crearea ,,scaunelor secuiesti", precum: Scaunul Sepsi, Scaunul Orboi, Scaunul Kezdi etc.

Degeaba! Nimeni nu a miscat un deget! Acestea toate isi vad nestingherite de treaba! Intre timp, scaunele amintite au devenit componente administrative ale Tinutului Secuiesc Autonom! Daca cineva se mai indoieste de existenta acestuia, daca cumva crede ca bat campii cu astfel de informatii, menite sa-i dezinformeze pe cititori, atunci amintesc ca nu cu mult timp in urma scriam ca in actuala organigrama a Consiliului Judetului Harghita a aparut un organism nou: Serviciul de coordonare consilii locale si activitati in Tinutul Secuiesc, condus de un consilier-sef de serviciu, avand in subordine cinci consilieri si trei inspectori de specialitate( Nu se stie ce fel de ,,specialitate"!).

Organigrama respectiva a fost urgent aprobata de catre Agentia Nationala a Functionarilor Publici, condusa, intamplator(?) de nimeni altul decat Birtalan Joszef, unul dintre infocatii sustinatori ai autonomiei secuiesti. Iar pentru ca lucrurile sa fie si mai clare in privinta existentei efective a acestei autonomii, acum, in sala de sedinte de la Consiliul Judetean Harghita, alaturi de drapelul de stat al Romaniei, se lafaie si steagul Consiliului National Secuiesc, ca simbol al autonomiei etnice secuiesti!

Lucrurile nu se opresc insa aici. Pentru ca nu cumva serviciul nou creat, de care aminteam mai sus, sa fie acuzat de lipsa de activitate, iar angajatilor sa li se impute ca iau degeaba banii contribuabililor, inclusiv a celor de etnie romana, s-au apucat de treaba. Pentru ca sa stie toata lumea ca exista, seful serviciului, Zolya Zoltan, de la ,,Hargitamegye"(judetul Harghita, n.n.), fost primar al orasului-statiune Baile Tusnad, a trimis o Circulara tuturor primariilor din judet, chiar si la cele din localitatile cu populatie majoritar romaneasca, sau pur romaneasca (municipiul Toplita; comunele: Bilbor, Corbu, Galautas, Sarmas, Subcetate, Tulghes si Voslobeni), prin care ii atentioneaza pe domnii primari care doresc ,,consultatii in legatura cu hotararile si ordonantele primariilor (care nici intr-un caz nu emit ,,ordonante", doar poate in Tinutul Secuiesc Autonom!,n.n.) sa trimita aceste documente catre Serviciul de Colaborare cu Autoritatile si Institutiile din Tinutul Secuiesc"!!!

Cum s-ar zice, lucrurile se leaga, nimic nu se face intamplator, nimic nu se naste din senin, ori peste noapte, ci incet, incet si cu grija. Asa se infaptuieste autonomia etnica! Cu catva timp in urma, in revista ,,Europai-Ida", cineva striga disperat: ,,ei (adica noi, romanii!) au totul, iar noi (adica ei, ungurii!) nu avem autonomie, nu avem Universitatea Balyai, nu avem peste tot inscriptii bilingve, profesorii maghiari sunt dati afara, pe Pamantul Secuiesc se construiesc permanent biserici cu cupole in forma de ceapa (adica romanesti, ortodoxe, n.n.), tanarul secui este nevoit sa-si castige painea in strainatate".Vai de capul lor, sarmanii instrainati! In timp ce romanii invadatori, care le-au ocupat pamanturile, huzuresc, cu burtile la soare, cum scria etnograful secui, Orban Balazs. De aceea ,,aici, pe Pamantul Secuiesc, unde noi suntem locuitorii bastinasi(!), sa avem curajul sa cerem fiecarui invadator, fara radacini aici, sa ni se adreseze in limba maghiara�"!

Iata cum nu intamplator, la festivitatea de inaugurare a noului edificiu al Liceului de Arta ,,Nagy Istvan" din Miercurea Ciuc, reprezentantului MECT nu i s-a permis sa se adreseze celor prezenti in limba romana!!! Facea parte desigur dintre ,,invadatorii" care au ocupat pamantul secuiesc! Asa ca, daca vor sa dialogheze cu ,,locuitorii bastinasi" din zona, sa invete limba maghiara! Respectivul domn a inghitit in sec, s-a simtit putin ofensat, s-a retras diplomatic si a sters putina la Bucuresti, de unde s-a dat urgent un comunicat ca totul a fost O.K., fiindca ,,alocutiunile au fost rostite atat in limba romana, cat si in limba maghiara"! Traiasca alianta frateasca penelisto-udemerista, care vehiculeaza astfel de minciuni ordinare!

Dupa cele aratate mai inainte, ma gandesc la noi, bietii romani harghiteni, putini, cati am mai ramas printre ,,locuitorii bastinasi", catalogati de extremistii unguri drept ,,invadatori, fara radacini aici", care avem ,,fericirea" sa traim in Tinutul Secuiesc Autonom. Ne vom ,,bucura" desigur de ,,spiritul tolerant" atat de des invocat de stegarii autonomisti si revizionisti unguri. Doar tot ,,spirit tolerant" a fost si pana acum, chiar daca nu a existat autonomia secuiasca etnica. Atat de tolerant incat romanii au cam disparut de pe aici. Imi vin in minte cuvintele rostite, cu lacrimi in ochi, de parintele Bucur din Fagetel, candva sat romanesc, cu scoala incapatoare, plina de copii si cu biserica frumoasa, plina de credinciosi, duminica de duminica. Acum au mai ramas cativa batrani bolnavi, neputinciosi si terorizati de frica: ,,Pe aici nimeni nu mai are curaj sa spuna ca e roman. Le este teama sa vorbeasca romaneste pe ulita"!

Incredibil, dar adevarat! Sa-ti fie frica sa spui ca esti roman in Romania veacului al XXI-lea! Sa-ti fie frica sa vorbesti romaneste in propria ta tara! Dar, iata, asa declara parintele Bucur, ramas acolo, la Fagetel, indemnat de

PS Ioan, episcopul Covasnei si Harghitei, sa petreaca pe ultimii romani spre rai!

Cam acesta este viitorul nostru aici, unde, datorita politicii oarbe a tradatorilor de tara, am ajuns, iata, in acest al 90-lea an de la Marea Unire, sa ne gandim ca doar numai ,,bunul cerului parinte" ne mai poate trimite mangaiere, asa cum credea si Octavian Goga in urma cu mai bine de un veac.

Adaugă comentariu

Title:
Nume(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comentariu(*):
Code in the picture:
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval