Stop! Stop! Atentie la viroze!!


Categorie: Diverse
|
24-10-2008
Nr: 198
|
Autor: M.B.
|
Deocamdata ce putem spune: statisticile Centrului pentru Prevenirea si Controlul Bolilor Transmisibile arata ca, pana acum, 50-60.000 de romani s-au racit, iar alti peste 64.000 au ajuns la spitale cu diverse forme de viroze sau chiar cu pneumonie. In plus, medicii romani au identificat si primul pacient cu gripa din acest sezon: un localnic chiar din Mures, care a ajuns la spital cu febra, frisoane, dureri de gat, dar si cu dureri ale mainilor si picioarelor. Medicii nostri au recoltat probe pe care le-au trimis Institutului "Cantacuzino" din Capitala, pentru a face analizele suplimentare de rigoare, pentru stabilirea exacta a diagnosticului.

Pe plan national, comparativ cu situatia imbolnavirilor in urma cu o saptamana, numarul cazurilor de boala a crescut cu circa 40 la suta. Cadrele medicale spun ca principala cauza a bolii e schimbarea brusca a temperaturii si faptul ca oamenii nu se imbraca adecvat. Alarmant este faptul ca cei mai afectati sunt copiii din crese in varsta de pana la patru ani. Judetele cu cele mai multe cazuri de imbolnaviri sunt, pana in prezent, Bistrita, Iasi, Covasna si Gorj.

Statisticile arata ca, in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, numarul cazurilor de infectii respiratorii a crescut cu 30 la suta.

Ce recomanda medicii? O dieta echilibrata, dar sa se apeleze si la un supliment de vitamina C. De asemenea, suntem sfatuiti sa evitam zonele si intalnirile foarte aglomerate.

Adaugă comentariu

Title:
Nume(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comentariu(*):
Code in the picture:
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval