PE SCURT


Categorie: Diverse
|
21-11-2008
Nr: 213
|
Autor: Agerpres
|
Grup de lucru pentru urmarirea bunei functionari a sistemului bancar

Executivul a decis constituirea unui grup de lucru format din reprezentanti ai guvernului, ai mediului bancar si ai Bancii Nationale a Romaniei, care are drept scop luarea unor masuri pentru buna functionare a sistemului bancar. El a aratat ca acest grup de lucru va pune la punct un Master Plan, care va cuprinde masuri privind functionarea cat mai buna a sistemului bancar, in contextul programului de masuri de crestere economica si de creare a noi locuri de munca.

130 de ani de relatii diplomatice romano-turce

Romania si Turcia isi manifesta vointa de a-si consolida relatiile de prietenie in scopul asigurarii stabilitatii, pacii si prosperitatii la nivel international si al definirii unei viziuni comune asupra viitorului, se arata intr-un comunicat comun de presa remis, ieri, de Ministerul roman al Afacerilor Externe, cu ocazia aniversarii a 130 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice intre cele doua state. Potrivit sursei citate, "Romania si Turcia isi exprima satisfactia pentru nivelul pozitiv al raporturilor bilaterale si, in special, pentru dinamismul din ultimii ani al acestora, potentat si de sustinerea ferma a Romaniei pentru aderarea Turciei la Uniunea Europeana".

"Stabilirea unui dialog intens prin realizarea de consultari privind evolutiile din zona Marii Negre si din sud-estul Europei in scopul asigurarii unei stabilitati in spatiul geografic careia ii apartin", dar si "continuarea cooperarii in cadrul NATO si al initiativelor regionale" - obiective ale dezvoltarii continue a cooperarii intre Romania si Turcia.

Geoana si Stolojan, invitati de Tariceanu la o dezbatere televizata

Premierul Calin Popescu-Tariceanu le-a adresat presedintelui PSD, Mircea Geoana, si prim-vicepresedintelui PD-L, Theodor Stolojan, invitatia de a participa astazi la o dezbatere televizata despre programele propuse de partidele lor, avand in vedere si programul privind cresterea economica si locurile de munca adoptat de Executiv, informeaza un comunicat remis joi de Guvern.

"Ma astept (...) sa veniti in fata romanilor cu propriile dumneavoastra solutii", se arata in scrisoarea transmisa celor doi lideri politici de seful Executivului. El a lasat la latitudinea acestora stabilirea orei si a locului pentru desfasurarea dezbaterii.

Primul-ministru considera ca romanii asteapta solutii concrete, care sa asigure cresterea economica, sa le garanteze locurile de munca, precum si cresterea pensiilor si a salariilor.

De aceea, Guvernul a propus un Plan de masuri pentru crestere economica si locuri de munca, ce contine solutii concrete si termene precise, se mai arata in comunicat.

Adaugă comentariu

Title:
Nume(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comentariu(*):
Code in the picture:
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval