Colectarea selectiva a deseurilor _ provocari si solutii


Categorie: Diverse
|
21-11-2008
Nr: 213
|
Autor: Letitia Bota
|
ECO ROM AMBALAJE a organizat ieri, 20 noiembrie, la hotelul Business din Targu Mures, sub patronajul Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile, seminarul cu tema "Colectarea selectiva a deseurilor _ provocari si solutii". Domeniul protectiei mediului, in general, si al gestionarii deseurilor, in special, constituie o provocare continua pentru toti membrii societatii, asa cum rezulta din documentele de planificare strategica. Astfel, indeplinirea obligatiilor Romaniei, ca stat membru al Uniunii Europene, in toate domeniile, presupune corelarea actiunilor si a eforturilor atat la nivel central, cat si local. In acest context, seminarul a reunit reprezentanti ai agentiilor pentru protectia mediului din judetele Mures, Bistrita, Harghita si Covasna, presedintii consiliilor judetene si primarii oraselor si municipiilor din aceste judete.

"Tinand seama de contextul actual, de tintele de reciclare prevazute in noua Directiva Cadru _ Deseuri, precum si de necesitatea diminuarii cantitatii de deseuri eliminate prin depozitare, devierea fluxului de deseuri valorificabile catre operatii de reciclare devine o prioritate. ECO ROM AMBALAJE, in calitate de organizatie licentiata pentru preluarea responsabilitatii privind realizarea obiectivelor de valorificare si reciclare a deseurilor de ambalaje, doreste sa fie un partener constructiv al autoritatilor si, din acest considerent, pentru a corela eforturile celor implicati, consideram utile intalnirile si dezbaterile pe teme specifice", aprecia dr. ing. Sorin Cristian Popescu, directorul general al ECO ROM AMBALAJE.

Dezbaterile s-au axat preponderent pe problematica gestiunii deseurilor de ambalaje la nivel regional si local, stadiul colectarii selective in judetele Mures, Bistrita, Harghita si Covasna, prezentarea unor modele de succes si, nu in ultimul rand, eficienta comunicarii in schimbarea comportamentului populatiei. ECO ROM AMBALAJE a dezvoltat programe de colectare selectiva in peste 40 de localitati din tara, urmand ca pe parcursul anului viitor numarul localitatilor incluse in program sa creasca semnificativ.

Adaugă comentariu

Title:
Nume(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comentariu(*):
Code in the picture:
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval