VIITORUL PARLAMENT AL ROMANIEI VA FI FORMAT DIN 4 PARTIDE SI DIN REPREZENTANTII MINORITATILOR


Categorie: Comentariu
|
03-12-2008
Nr: 217
|
Autor: L.P.
|
Potrivit datelor finale furnizate de Biroului Electoral Central, in viitorul Parlament al Romaniei va intra cel mai mic numar de partide din istoria postdecembrista, respectiv patru, si anume: PSD+PC, cu 33,09%, in Camera Deputatilor, si 34,16%, in Senat, PD-L _ 32,36%, in Camera Deputatilor, si 33,57%, in Senat, PNL _ 18,57%, in Camera Deputatilor, si 18,74%, in Senat, si UDMR - 6,17%, in Camera Deputatilor, si 6,39%, in Senat. PRM si PNG-CD s-au situat sub pragul de 5%, prin urmare nu intra in Parlament.

Toate minoritatile au reusit sa depaseasca pragul de 10% din coeficientul electoral, national, adica 21.672 si vor avea cate un reprezentant in Parlament. Acestea sunt Partida Romilor Pro-Europa, Forumul Democrat al Germanilor din Romania, Federatia Comunitatilor Evreiesti, Uniunea Democrata a Slovacilor si Cehilor, Uniunea Bulgara din Banat-Romania, Uniunea Armenilor, Uniunea Democrata a Tatarilor Turco-Musulmani, Asociatia Macedonenilor, Uniunea Sarbilor, Asociatia Italienilor _ Ro.As.It., Uniunea Democrata Turca, Uniunea Ucrainenilor, Comunitatea Rusilor Lipoveni, Uniunea Croatilor, Uniunea Elena, Asociatia Liga Albanezilor, Uniunea Polonezilor si Uniunea Culturala a Rutenilor din Romania.

La nivel national, la urne, s-au prezentat 7.238.871 de cetateni cu drept de vot (39,26% din cei inscrisi pe liste), insa aproape 400.000 de voturi au fost anulate.

Adaugă comentariu

Title:
Nume(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comentariu(*):
Code in the picture:
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval