Singurul gest onorant este demisia!


Categorie: Diverse
|
10-12-2008
Nr: 220
|
Autor: Ioan Haralambie Gaftone
|
Dupa momentul (trecator) de euforie generalizata, de pe scena aceea improvizata, la 30 noiembrie, in fata sediului din Kiseleff, dupa rezultatele reale de a doua zi, Ion Iliescu, presedintele de onoare al PSD, cu picioarele pe pamant, a pus degetul pe rana. Considerat cel mai mare si cel mai puternic partid din Romania, dupa opinia sa PSD a obtinut, la alegerile parlamentare trecute, un "scor mai slabut decat in 2004!" Pana si Miron Mitrea, coordonatorul Campaniei Nationale, afirma, prudent, la un post de televiziune: "Cu acest rezultat nu putem fi fericiti!" Ciudat lucru, atunci, in 2004, PSD se afla la putere si, totusi, a obtinut rezultate mai bune ca acum, cand se afla in opozitie! Atunci, cu 36,61% (la Camera Deputatilor) si cu 37,13% (la Senat), Alianta PSD+PUR lasa in urma Alianta DA (PNL+PD), cu doar 31,33% (CD) si, respectiv, 31,77% (Senat). Alta constatare ciudata: atunci, PD si PNL, cu procentele adunate, faceau impreuna aproape scorul de azi al PD-L. La alegerile din 30 noiembrie a.c., PDL singur a atins scorul de acum al PSD! Cu toate acestea, Mircea Geoana o tine pe a lui: "Am castigat alegerile!" Si viseaza "un mandat popular" de premier! N-ar fi ceva mai bine sa zboare in Cosmos?!

Sa aruncam o privire, pentru o analiza succinta, si in gradina PSD Mures. (Observam o oarecare timiditate a unora de a pune punctul pe "i", referitor la rezultatele alegerilor obtinute de partidele muresene). Constatam ca, de la alegerile parlamentare din 2004, PSD Mures cam bate pasul pe loc. La alegerile parlamentare din anul 2004. Uniunea PSD Mures + PUR obtinea 22,77%, (44.732 de voturi pentru Camera Deputatilor) si 23,35% (65.640 de voturi pentru Senat), fata de Alianta DA, cu 16,06% (CD) si, respectiv, 16,67% (Senat). La alegerile parlamentare uninominale, din toamna acestui an, Alianta PSD+PC a obtinut 17,64% (34.973 de voturi, la Camera Deputatilor) si, respectiv, 18,78% (37.403 voturi, la Senat), fata de 20,17% (39.997 voturi CD) si, respectiv, 21,02% (41.871 - Senat ale PD-L). Nici macar unul dintre candidatii PSD (si din celelalte partide romanesti) nu a obtinut 50+1 din voturi. In schimb, UDMR a cules, in judetul Mures, cam tot ce dorea! Inca o precizare. Cei trei "premianti" _ Corneliu Grosu, Vasile Gliga si Victor Socaciu _ toti din afara partidului, au fost adusi pe ultima suta de metri in PSD! Nici macar unul din actuala conducere a PSD Mures nu a obtinut vreun mandat parlamentar! De toata panarama este situatia jenanta a domnului Alexandru Petru Fratean, presedintele Organizatiei muresene a PSD, multi ani vicepresedinte al Consiliului Judetean, care, la alegeri, s-a situat dupa un primar de comuna, cel al Albestiului, Toader Stroian, ajuns deputat, care merita toate felicitarile!

De retinut ca cei din conducerea PSD Mures, in frunte cu domnul Fratean, au acumulat intre 8,43% (3.886 de voturi) si 22,63% (5.076 de voturi) din optiunile muresenilor in colegiile in care au candidat. Putin. Si cam rusinos! Sa ne amintim ca, in anul 1992, PUNR-ul, candidat fiind atunci si domnul Lazar Ladariu, obtinea, in judetul Mures, 121.000 de voturi, fara redistribuiri! Stefan Somesan, care a dat din coate sa ajunga el pe Colegiul "7", cu sprijinul direct interesat al domnului Fratean si al altor neinspirati membri ai conducerii actuale a PSD Mures, a obtinut doar 4.321 de voturi (16,96%)!

Asadar, depunerea mandatului, obtinut prin viclenii politice, de culise, se impune. Indepartandu-si oamenii de valoare, printr-un gest sinucigas, presedintele trebuie sa suporte consecintele! Cat mai urgent - demisia, convocarea Conferintei Extraordinare Judetene (conform statutului), alegerea unei noi conduceri ar fi un gest onorant pentru intregul Birou Permanent al PSD Mures.

Adaugă comentariu

Title:
Nume(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comentariu(*):
Code in the picture:
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval