Pentru bani si„ patru ani!


Categorie: Comentariu
|
10-12-2008
Nr: 220
|
Autor: GHEORGHE GIURGIU
|
Este clar ca, acum, sunt trei partide care intra in calculele guvernarii: PSD-PC, PD-L si PNL, ordinea este aleatorie. Dupa rezultatele de la alegeri, comunicate pana acum, toate cele trei formatiuni sunt presate inspre a forma echipa de la Palatul Victoria. Ramane sa vedem cine va fi desemnat premier? Cat despre UDMR nu sunt multe dubii! O posibila ancorare, din nou, a acesteia la guvernare, ar putea oferi un confort (dar nu si stabilitate!) noului Executiv. Conform analistilor politici, PSD plus PC si PNL ar fi, in prezent, cea mai plauzibila. Atat la social-democrati, cat si la liberali, exista nu atat orgolii extrem de ascutite _ care la o adica pot fi bagate in teaca _ dar mai ales interese strategice de ordin financiar. In fata acestora pot "pali" orice dispute de moment, caci, pentru politicieni, in primul rand, banul este� ochiul dracului!

Alta combinatie posibila? PSD plus PC si Partidul Democrat Liberal pare _ apreciaza analistii _ o utopie. De ce? Intrucat lideri ai noii aliante sunt Ion Iliescu, Adrian Nastase si Dan Voiculescu, personaje care, in preajma lui Traian Basescu, rup toate lanturile politice. Dar, cine stie�

Un argument in plus tine de evidenta candidaturii la presedintie. Dar nu o sa-i faca Adrian Nastase campanie lui Basescu! Oricum, politica suporta multe. Si alianta dintre PSD-PC si PD-L s-ar putea face dupa rezultatul final al votului, dupa ce fiecare partid se va vedea cu� sacii in caruta. Pentru bani si� patru ani. Problema e ca, in cazul PD-L, nu stim in ce masura lideri ca Vasile Blaga, Sorin Frunzaverde sau chiar Emil Boc (aruncat in spatele lui Stolojan) mai sunt in stare sa inghita dictatura Traian Basescu-Elena Udrea. Plus ca unii, chiar din PD-L, nu mai cred in victoria triumfala a lui Traian Basescu la "prezidentialele" din 2009. O alta intrebare. Se poate anticipa o alianta PSD-PC plus PD-L si candidati la presedintie Basescu si Nastase? In teorie, da, intrucat candidaturile la functia suprema in stat vor fi rupte de suportul partidelor, iar presedintele Romanei este (tot teoretic) apartinic. In teorie, totul e posibil. Practica ne omoara, insa.

Dar, dupa aceste alegeri, cate alte variante (si combinatii, chiar nefiresti) nu sunt posibile�

Adaugă comentariu

Title:
Nume(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comentariu(*):
Code in the picture:
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval