Colonel (r) VASILE TEODOR SUCIU


Categorie: Diverse
|
10-12-2008
Nr: 220
|
Autor: IOAN-NICOLAE CABULEA
|
L-am condus, ieri, pe ultimul drum, pe colonel (r) VASILE TEODOR SUCIU.

Un OM cu suflet mare, un om care la cei 78 ani avea vivacitatea unui barbat in plina putere, cu dorinta de a merge mai departe in creatiile sale si a lasa celor ce-i vor urma o zestre cat mai pretioasa _ scrierile sale.

Neobosit in demersul sau de a aduna cat mai mult material documentar pentru cartile la care lucra, a gasit puterea sa inlature amaraciunea provocata de boala care-i subrezise trupul, nu si spiritul.

A fost nu doar un camarad de nadejde pentru Asociatia Cadrelor in Rezerva si Retragere din Ministerul Internelor si Reformei Administrative, ci si un colaborator pretios, totdeauna disponibil si plin de initiativa, pentru orice actiune de marcare a unui moment istoric la Politia mureseana.

I-a fost draga Romania si romanii, dar a avut un adevarat cult pentru Ardeal si ardelenii sai incat, desi bolnav, a mai zabovit putin parca sa mai vada si sa retraiasca inca o data momentul de acum 90 ani de la Alba-Iulia.

A plecat impacat ca Dumnezeu i-a dat ragazul sa simta si aceasta ultima sarbatoare din viata sa.

Noi, politistii mureseni, ne-am luat ramas bun cu multa amaraciune in suflet, cuprinsi de o tristete care te incearca doar atunci cand cineva drag paraseste lumea noastra pentru cea vesnica.

Cu siguranta colonel (r) VASILE TEODOR SUCIU va ramane vesnic in memoria noastra, ca un neobosit cautator al adevarului istoric, un exemplu de daruire patriotica pentru tanara generatie.

Adaugă comentariu

Title:
Nume(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comentariu(*):
Code in the picture:
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval