Controale ale produselor alimentare specifice sarbatorilor...


Categorie: Economic
|
15-12-2008
Nr: 222
|
Autor: LETITIA BOTA
|
Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Mures desfasoara in aceasta perioada o actiunea tematica de control pentru supravegherea pietei privind calitatea, etichetarea, depozitarea si modul de comercializare a produselor alimentare specifice sarbatorilor.

Cu acest prilej au fost controlati 20 operatori economici, constatandu-se abateri la 18 dintre ei. Printre acestea pot fi amintite: mezeluri, pulpe import, produse de patiserie fara etichete cu elemente de identificare (denumire produs, denumire producator/importator, termen de valabilitate); parizer fara data limita de consum; produse lactate (frisca, sana), preparate din carne expirate de 2-10 zile; margarina expusa la comercializare expirata de 2 luni; smochine infestate cu larve; dulciuri cu informatii netraduse in limba romana; neafisare preturi.

Masurile stabilite au vizat, conform dr. Csomoss Miklos Gy�rgy, inspector sef IRPC, oprirea de la comercializare a produselor alimentare in valoare de 16.000 lei, precum si aplicarea a 13 amenzi contraventionale in valoare de 49.000 lei.

... si reclamatii ale consumatorilor

Privind produsele alimentare, tot in aceasta perioada, la OJPC Mures, s-au inregistrat 14 reclamatii. In urma cercetarilor efectuate, 12 au fost intemeiate.

Printre cazurile sesizate de consumatori Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Mures se pot enumera: kaizer neconform (cu soric tare); stafide cu un pret la raft, altul platit la casa de marcat; peste merlucius _ dupa decongelare 50% apa; smochine infestate cu larve; crema de unt avand corp strain in continut; napolitane cu ambalaj degradat; parizer cu bombaj microbiologic; pufarin cu gust de ranced; fasole boabe infestata...

Adaugă comentariu

Title:
Nume(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comentariu(*):
Code in the picture:
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval