Sa fim sinceri
A MINTI ESTE DE 30 DE ORI MAI GREU DECAT A SPUNE ADEVARUL!


Categorie: Diverse
|
02-02-2009
Nr: 249
|
Autor: L.P.
|
Nu numai ca minciuna are picioare scurte, motiv pentru care ar trebui evitata, dar iata ca oamenii de stiinta au descoperit si efortul care trebuie depus pentru emiterea ei.

Bietii mincinosi trebuie sa aiba o memorie de elefant pentru a-si aminti ce au spun intr-o imprejurare sau alta.

Un studiu al cercetatorilor americani a aratat ca, pentru a minti, este necesar ca o persoana sa se gandeasca mult la ceea ce urmeaza sa spuna. Persoanele care au participat la studiu au trebuit sa raspunda fals si adevarat la un chestionar, dupa cum informeaza Livesciente.

85% din participanti au intampinat serioase probleme atunci cand au fost nevoiti sa minta. Persoanele care practica acest lucru stiu ca, de regula, mincinosii nu se pot uita in ochii interlocutorului si, tocmai de aceea, ei fac un efort vizibil de a-l privi in fata pe cel cu care vorbesc", a spus psihologul Aiden Gregg.

Acesta crede ca modelul de teste realizate in prezent ar putea inlocui chiar poligraful, care prezinta unele inexactitati, deoarece verdictul acestui aparat porneste de la reactiile fizice ale persoanei examinate si nu de la raspuns si durata lui.

Minciuna si adevarul sunt proprii fiecarui individ, iar orice incercare de generalizare ar fi eronata. Pana in prezent, cercetatorii americani au ajuns la concluzia ca dureaza mai mult sa spui o minciuna decat sa prezinti adevarul, iar efortul psihic depus creste de 30 de ori.

Adaugă comentariu

Title:
Nume(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comentariu(*):
Code in the picture:
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval