Toti vorbesc, dar nu fac nimic!


Categorie: Economic
|
25-06-2009
Nr: 323
|
Autor: Gheorghe Giurgiu
|
Exista o singura "idee" la politicianul roman: obsesia luptei pentru Putere si, evident, a banului rezultat din� cascaval. De aceea, da bine sa iti exprimi ingrijorarea fata de faptul ca Romania intra in recesiune, ca Justitia este neperformanta (dar cand a fost?), ca Educatia isi pierde tot mai mult din nivelul calitativ, ca sistemul de sanatate este unul care avantajeaza pe cei cu bani, ca administratia publica este politizata excesiv si, deci, ineficienta si corupta. De ce "da bine"? Intrucat tot romanul vrea ca, in domeniile mentionate, lucrurile sa se schimbe in bine.

Din pacate, "Parteneriatul pentru Romania" si-a aratat fata adevarata si acum este clar pentru toata lumea ca intreaga constructie ros-portocalie nu a fost altceva decat un "parteneriat" pentru impartirea puterii. Cei ajunsi in fruntea bucatelor, in loc sa faca cate ceva, se trezesc vorbind. Toti vorbesc. Basescu vorbeste (concluzionand ca "scoala produce tampiti", uitand ca si domnia sa, la fel ca si fiica sa, sunt produsul educatiei din Romania!), Boc asculta, iar Antonescu se viseaza un "Obama dambovitean". Care criza, care program anticriza? Romania a devenit o tara in care toti liderii vorbesc, desi dez-amagirile si nemultumirile se gasesc la tot pasul. Clasa politica actuala s-a rupt de romani, de interesele si sperantele acestora. Nici chiar "tinerii politicieni" nu s-au detasat de metehnele seniorilor. Dimpotriva. Posibilitatea de a vedea la TV o gasca intreaga de mitocani si mitocance obtinand "succesuri" in lupta pentru mandatul de europarlamentar (cu 7.000 de euro pe luna!) a demonstrat generatiei tinere ca eforturile de a deveni calificat si educat sunt inutile; ca e important "sa fii smecher", iar, din pacate, realitatea vietii de zi cu zi din Romania valideaza perfect o astfel de atitudine. Dar, cum sa fie altfel, cata vreme, democrat-liberalii, social-democratii, liberalii, udemeristii, toti, cu prea putine exceptii, au fost si sunt partasi la realitatea ingrijoratoare in care se gaseste Romania. Devine tot mai greu sa suporti niste politicieni care se reprezinta doar pe ei si clica de profitori din jurul lor.

Sunt oameni pe strada tot mai multi, care afirma tot mai raspicat ca s-au saturat de vorbe si minciuni. Toti asteapta o alternativa reala, o schimbare radicala, din temelii a situatiei actuale. Cu totii simtim ca este nevoie de altceva, in primul rand, de credibilitate. A politicului, a institutiilor, a Romaniei insesi.

Dupa cum actioneaza (vorbind si mintind) _ tara dand impresia ca este neguvernata _, politicienii par a ne demonstra (desi nu-si dau seama!) ca sunt decisi sa se duca la lada de gunoi a istoriei. Insa, pana una-alta, inevitabilul drum spre� revoltele sociale este aproape. Pentru ca Romania nu mai poate fi salvata cu vorbe (cu promisiuni, amenintari si acuze reciproce), cata vreme lipsesc solutiile si dorinta de a realiza ceva. Un adevar trist, pe care actuala clasa politica refuza sa-l accepte.

Adaugă comentariu

Title:
Nume(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comentariu(*):
Code in the picture:
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval