Fonduri europene pentru reabilitarea Grupului Scolar "Gheorghe Sincai" din Targu-Mures


Categorie: Economic
|
25-06-2009
Nr: 323
|
Autor: Letitia Bota
|
Ca urmare a Hotararii Consiliului Municipal nr.223/2007, in perioada 1 _ 15 septembrie 2007, s-a realizat schimbarea locatiei Grupului Scolar "GHEORGHE SINCAI" de pe strada Surianu nr. 1, in locatia fostei Scoli Generale nr. 15, care, prin comasarea sa cu Scoala Generala nr. 17, a devenit Gimnaziul "LIVIU REBREANU".

"Desi la prima vedere am fost dezavantajati, avem si o serie de oportunitati: opt sali de clasa mai mult decat in cladirea veche si doua corpuri suplimentare, care au apartinut scolii generale, fiind ateliere pentru clasele I-VIII", ne spunea prof. Rauca Antoaneta, director adjunct al Grupului Scolar "Gheorghe Sincai". Tot de la domnia sa am aflat ca in ultimii doi ani s-au zugravit salile de clasa, holurile, s-au schimbat usile... pentru a se putea crea conditii optime desfasurarii normale a procesului de invatamant, avand in vedere ca "noua" locatie se afla intr-un stadiu avansat de degradare.

Pentru a se asigura desfasurarea procesului de invatamant intr-un singur schimb, toate salile de clasa din corpul A sunt folosite pentru elevi.

Bibliotecii, care are un numar mare de volume si nu exista posibilitatea, deocamdata, a asigurarii unui spatiu corespunzator, i-a fost repartizat un spatiu in interiorul corpului C, care a fost in prealabil zugravit, fiindu-i inlocuite si geamurile si reparata podeaua. Cu toate acestea, nu indeplineste inca standardele cerute. Datorita deteriorarii acoperisului, in unele locuri cartile au fost chiar plouate. Pentru ca elevii sa poata imprumuta carti in conditii optime, s-a creat un punct de lucru pentru biblioteca in interiorul corpului A, unde au fost aduse cele mai solicitate volume si de unde elevii pot imprumuta cartile dorite.

In vederea reabilitarii corpului C, conducerea unitatii de invatamant a inaintat numeroase cereri catre ISJ Mures, Primaria Targu-Mures, chiar si M.E.C.T.- cu acea denumire la data depunerii notei de fundamentare in vederea reabilitarii cladirii.

De curand, s-a aflat ca Grupul Scolar "Gheorghe Sincai" face parte dintr-un proiect intocmit de Primaria Targu-Mures, ce ar urma sa fie finantat din fonduri europene, in acest mod fiind posibila obtinerea sumelor necesare reabilitarii institutiei, inclusiv a cladirii care adaposteste biblioteca in prezent. Dupa finalizarea lucrarilor, in acelasi spatiu cu biblioteca ar urma sa se afle si o sala festiva, sala de fitness, laboratoare de electrotehnica si electronica auto, toate dotate corespunzator, la standardele necesare unei institutii scolare europene.

Adaugă comentariu

Title:
Nume(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comentariu(*):
Code in the picture:
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval