Transfer de experienta in economia sociala


Categorie: Economic
|
26-06-2009
Nr: 324
|
Autor: Letitia Bota
|
In perioada 22-25 iunie, unitatea protejata Util Deco, a Centrului Mures al Fundatiei "Alaturi de Voi" Romania, este gazda celui de-al doilea schimb de experienta din cadrul proiectului "Primul pas spre o viata independenta", cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 _ 2013, axa prioritara 6 "Promovarea incluziunii sociale" si realizat in scopul cunoasterii de modele de buna practica in domeniul economiei sociale si integrarii profesionale a persoanelor cu dizabilitati din zona Transilvaniei. In cadrul acestuia vor fi vizitate Util Deco Mures a ADV Romania, Centrul de informatii si mediere a muncii al Fundatiei Alpha Transilvana Mures si Societatii Handicapatilor din Zalau. Specialistii care se intalnesc in aceste zile la Targu-Mures sunt reprezentanti ai Societatii Handicapatilor Zalau, ai Fundatiilor Alpha Transilvana, Fundatia Estuar Botosani, Fundatia Inima de copil Galati si ADV Romania.

"Suntem nerabdatori sa vizitam si alte unitati protejate, dar si sa impartasim din experienta noastra celor care ne vor trece pragul. Prin realizarea acestui schimb de experienta, facem un pas hotarat in domeniul economiei sociale care, desi se afla la inceput de drum, ofera deja perspective persoanelor cu dizabilitati. Alaturi de celelalte organizatii, cred ca putem oferi o mare sansa de integrare socio-profesionala persoanelor defavorizate, iar cuvantul "impreuna" ar trebui sa fie la ordinea zilei in domeniul economiei sociale", declara Carmen Ciulea, director al Centrului Mures al ADV Romania.

Partenerii Fundatiei "Alaturi de Voi" Romania in realizarea proiectului "Primul pas spre o viata independenta" _ unul strategic cu durata de trei ani implementat atat in judetele Iasi, Constanta si Mures, cat si la nivel national / transnational _ sunt Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi si Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap. Valoarea totala a proiectului este de 3.883.816 lei, din care: 3.145.775 lei _ Fondul Social European (82,65%); 660.365 lei _ cofinantare nationala (17,35%) si 77.676 lei - ADV Romania (2%).

Adaugă comentariu

Title:
Nume(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comentariu(*):
Code in the picture:
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval