"Zilele", cu un miliard mai ieftine decat anul trecut


Categorie: Economic
|
30-06-2009
Nr: 326
|
Autor: Alexandra Cristescu
|
A laudat ce a mers si si-a facut autocritica pentru micile scapari din cadrul "Zilelor targumuresene". Primarul Dorin Florea, la finalul unei saptamani de sarbatoare, a tras concluziile: desi a purtat "pe tricou"cifra 13, evenimentul care a tinut orasul "in verva" "a fost un succes".

Intre reusite, Dorin Florea a enumerat vizita a numeroase delegatii straine, dublarea momentelor culturale, dar si costul evenimentelor, care au "usurat" bugetul local cu un miliard de lei mai putin decat la editia precedenta. Nemultumiri au adus "impunsaturile politice" din cadrul decernarii premiilor Pro Urbe, dar si fixarea artificiilor de final la miezul noptii: "Imi asum aceasta greseala impreuna cu echipa. Artificiile trebuiau puse mai devreme, la ora 22, pentru ca si cei mai mici spectatori, care le gusta cel mai din plin, sa poata sa le vizioneze. Vom schimba ora negresit la editia de anul viitor", a declarat Dorin Florea.

Cat priveste mutarea "pietei ad-hoc" din centrul orasului, unul dintre beneficiile imediate fiind decongestionarea traficului rutier, primarul orasului a spus ca este un semn de stima pentru cei care aduc un plus de valoare la bugetul local, prin productie locala, si ca nu va renunta deocamdata la expozanti. Se are, insa, in vedere crearea unui spatiu special desfasurarii acestei activitati: "un centru de afaceri" ce se va intinde pe 20-30 mii mp, investitie suportata de primarie, Consiliul Judetean si Camera de Comert Mures. Pana atunci, Dorin Florea le-a urat soferilor... multa rabdare.

Acesta s-a aratat deosebit de incantat de vizita presedintelui Traian Basescu la Targu-Mures, care nu a fost sigura pana in ultimul moment.

Traian Basescu s-a dovedit, se pare, interesat de problemele locale, discutand in special situatii din mediul preuniversitar si academic, din domeniile invatamant si sanatate.

Adaugă comentariu

Title:
Nume(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comentariu(*):
Code in the picture:
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval