Cea mai importanta preocupare a Guvernului, limitarea efectelor crizei


Categorie: Economic
|
01-07-2009
Nr: 327
|
Autor: 
|
Cea mai importanta preocupare de pana acum a Guvernului a fost de a lua acele masuri care sa limiteze efectele negative ale crizei economice prin mijloace "legale si institutionale'', a declarat, luni, premierul Emil Boc, la o intalnire pe teme economice, organizata de KPMG.

"Suntem in situatia de a guverna Romania in cel mai dificil moment de dupa 1989 din punct de vedere economic. Nu cred ca a fost un moment mai dificil ca acesta din perspectiva situatiei economice, pentru ca, de data aceasta, pe langa problemele interne, avem si o problema externa legata de criza economica. (...) De aceea, cred ca, in acest context dificil, unul dintre lucrurile pe care acest Guvern l-a facut cat de cat bine este acela de a limita, atat cat s-a putut, efectele negative ale crizei economice. A fost cea mai importanta preocupare pe care am avut-o pana in acest moment, de a limita cu mijloace legale si institutionale efectele negative ale crizei economice'', a spus Boc.

Premierul a enumerat cu aceasta ocazie masurile pe care le-a luat din acest punct de vedere, printre acestea numarandu-se mentinerea cotei unice de impozitare, de 16 %, dar si nivelul TVA-ului la 19%.

El a precizat ca, in ceea ce priveste impozitul pe venitul individual, Romania are cea mai scazuta rata din UE, iar, in privinta impozitului pe profit, doar cinci tari au un impozit mai mic decat Romania, si anume cele trei tari baltice, Bulgaria si Cipru.

Adaugă comentariu

Title:
Nume(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comentariu(*):
Code in the picture:
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval