Demagogia sa fie aruncata la cos!
Atenuarea crizei, mai importanta decat satisfacerea intereselor de grup!


Categorie: Economic
|
30-07-2009
Nr: 344
|
Autor: Gheorghe Giurgiu
|
In mod normal, cand la conducerea tarii au ajuns cele mai mari partide din Romania (cu o majoritate zdrobitoare in Parlament), guvernarea ar trebui sa decurga fara probleme, iar in posturile "cheie" sa fie numiti cei mai buni specialisti. Asta daca se vrea reducerea efectelor crizei economice _ suportate, la urma-urmei, tot de romanii "de rand" _ si nu doar satisfacerea orgoliilor unor grupuri meschine de interese din cele doua partide _ PSD si PD-L. Acum, mai mult ca oricand, este nevoie de fermitate, de vointa politica, responsabilitate. Cu atat mai mult cu cat, cel putin pe moment, au disparut situatiile din 2007 sau 2008, cand Palatele se razboiau in fiecare zi, iar Guvernul, fara sustinere parlamentara, se milogea de liderii PSD pentru promovarea fiecarui proiect de lege.

Asta ar trebui sa inteleaga acele persoane din PSD si PD-L, care, inca de la inceputul mandatului, s-au lansat in actiuni iresponsabile, tulburand apele guvernarii, numai si numai pentru satisfacerea unor interese personale.

In acest an, macar in acest an, demagogia trebuie sa fie aruncata la cos, eliminata din orice ecuatie si inchisa, cu sapte lacate, in dulapurile groase din ministerele si sediile partidelor.

Competenta trebuie sa fie cuvantul de ordine, iar carnetul de partid doar un element adiacent. De ce? Intrucat, in mod cert, in acest an, liberalii vor incerca sa profite de orice pas gresit al Puterii, in timp ce liderii UDMR isi vor radicaliza un discurs, si asa prea obraznic, la adresa Romaniei. Obisnuiti cu "chiolhanul", cascavalul si conturile grase din banci, liderii UDMR se impaca greu cu ideea ca nu se mai afla la guvernare. Drept care, stau la panda, in speranta ca vor ajunge din nou la cascaval. Apoi, nu trebuie eliminat total din ecuatie nici PRM, care va incerca sa revina in prim-planul vietii parlamentare. Mai mult, 2009 va aduce alegerile prezidentiale, iar PSD si-a lansat in cursa un candidat propriu, situatie care va tulbura, probabil, apele in Coalitie, unde partidul prezidential va forta obtinerea unui nou mandat pentru Traian Basescu. Vor aparea, deci, scurtcircuite intre PD-L si PSD, dar vital va fi modul in care vor fi gestionate acestea.

Un lucru este cert. In cazul in care cele doua partide au realizat acest compromis doar pentru a-si imparti cascavalul Puterii si isi pregatesc surprize unul altuia prin noi mostre de populism si iresponsabilitate, viitorul va suna rau, pentru Romania, pentru milioanele de cetateni. Daca, insa, se va opta pentru o guvernare in interesul national, atunci tara noastra poate privi cu un dram de optimism si� dincolo de criza. In caz contrar�

Adaugă comentariu

Title:
Nume(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comentariu(*):
Code in the picture:
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval