Se mai face, totusi, cate ceva„
Bani pentru reabilitarea termica a blocurilor si a cladirilor


Categorie: Economic
|
01-08-2009
Nr: 346
|
Autor: Gheorghe Giurgiu
|
Potrivit Ministerului Dezvoltarii Regionale si Locuintei (MDLR), in perioada 2008-2009 s-au achitat circa 50 milioane lei pentru reabilitarea termica a blocurilor si cladirilor, din care, in acest an, s-au platit circa 15%. "Din suma totala, in anul 2009 au fost efectuate plati in valoare de 6,977 milioane lei, pentru lucrari efectuate pe vechea grila de finantare", se precizeaza in datele ministerului de resort, conform NewsIn.

De mentionat ca, printr-o ordonanta de urgenta adoptata in martie 2009 de Executiv, finantarea executarii lucrarilor de interventie pentru izolarea termica a blocurilor de locuinte se asigura in raport de 50% din alocatii de la bugetul de stat, in limita fondurilor aprobate anual cu aceasta destinatie in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei. 30% din fonduri sunt aprobate anual cu aceasta destinatie in bugetele locale ori se obtin din alte surse legal constituite, iar 20% provin din fondul de reparatii al asociatiei de proprietari si/sau din alte surse legal constituite.

Conform datelor prezentate de ministerul lui Blaga, in acest an, au fost finalizate lucrari de reabilitare termica pentru 993 de apartamente si sunt alte 43.000 de locuinte in diverse stadii.

Adaugă comentariu

Title:
Nume(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comentariu(*):
Code in the picture:
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval