Noi controale ale comisarilor de la CJPC Mures


Categorie: Economic
|
01-08-2009
Nr: 346
|
Autor: LETITIA BOTA
|
Comisarii de la CJPC Mures au desfasurat recent o serie de controale in judetul nostru vizand respectarea prevederilor legale privind protectia consumatorilor la echipamente electrice de joasa tensiune. Cu acest prilej, au fost verificati 15 agenti economici, s-au controlat 378 de produse in valoare de 66.850 lei, gasindu-se neconforme cu legislatia sase dintre ele, in valoare de 142 lei. La trei agenti economici s-au constatat abateri, aplicandu-se doua amenzi in valoare de 6.000 lei si un avertisment, dupa cum ne spunea ec. Alexandru Presecan, director coordonator adjunct al institutiei.

In ceea ce priveste respectarea prevederilor legale referitor la nivelul de zgomot transmis prin aer de aparatura electrocasnica, au fost controlati si consiliati 24 de operatori economici, s-au verificat 891 de produse in valoare de 142.190 lei, neconforme fiind 572 dintre ele, in valoare de 66.753 lei. Celor 17 agenti economici cu abateri li s-au aplicat 12 amenzi in valoare totala de 31.000 lei si 3 avertismente. Toate firmele amendate au fost sanctionate in baza art.3, alin (1) din HG 482/2004, ce prevede ca "se admite introducerea pe piata a aparatelor electrocasnice numai daca informatiile privind nivelul de zgomot transmis prin aer de acestea sunt publicate".

In cadrul tematicii referitoare la respectarea prevederilor legale privind protectia consumatorilor referitor la compatibilitatea electromagnetica la aparatele electrice si electronice au fost controlati si consiliati 12 operatori economici. S-a gasit un singur agent economic cu abateri, acesta primind un avertisment. La cele 360 de produse verificate, in valoare de 83.583 lei, nu s-au constatat abateri in ceea ce priveste conformitatea aparatelor cu cerintele esentiale, documentatia tehnica, declaratia de conformitate cu EC, marcajul de conformitate, elementele de identificare si informare, contrafacerea aparatelor electrice si electronice, precum si respectarea prevederilor legale in cazul promotiilor.

Adaugă comentariu

Title:
Nume(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comentariu(*):
Code in the picture:
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval