ADMINISTRATORII NU POT "PASTORI" MAI MULT DE 5 ASOCIATII DE PROPRIETARI


Categorie: Economic
|
04-08-2009
Nr: 347
|
Autor: LUCRETIA POP
|
Consiliul Municipal Targu-Mures a adoptat, saptamana trecuta, o hotarare prin care se interzice ca un administrator sa se ocupe de mai mult de 5 asociatii de proprietari. Masura a fost impusa ca urmare a faptului ca, in oras, exista administratori care "pastoresc" cate 10 _ 20 de asociatii, situatie in care acestia isi rezuma activitatea la repartizarea cheltuielilor pe apartamente si la incasarea banilor. "Este necesara o noua abordare a conceptului de administrare a condomeniului si se impune implementarea unui nou concep de management al proprietatii comune, care sa raspunda exigentelor legale, de asigurare a exploatarii, in conditii de siguranta, a blocurilor", arata, in expunerea de motive, domnul Dumitru Rus, seful Compartimentului de control si relatii cu asociatiile de proprietari, din cadrul Primariei.

Totodata, consilierii municipali au aprobat si Metodologia de atestare a administratorilor de imobile _ persoane fizice, care prevede conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca o persoana pentru a fi atestata ca administrator (capacitate deplina de exercitiu, garantii morale, materiale si profesionale, fara condamnari definitive).

Persoanele care doresc sa obtina calitatea de administrator vor fi atestate de primarul municipiului, tot acesta avand si dreptul de a suspenda sau de a retrage atestatul.

La cererea de atestare, solicitantii trebuie sa anexeze curriculum vitae, actul de identitate (original si copie), actul de stare civila (original si copie), diploma cu cele mai inalte studii absolvite si diploma de absolvire a cursului de administrator imobile (original si copie), certificatul de cazier juridic (original) si doua recomandari din partea asociatiei de proprietari. Solicitantii ale caror dosare vor fi selectate (in maximum 60 de zile de la depunerea cererii) vor fi supusi unui test de verificarea a cunostintelor similar celui de absolvire a cursului autorizat pentru ocuparea functiei de administrator.

Mentinerea in functia de administrator a unei persoane fara atestat, dupa data de

31 decembrie 2009, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda.

Adaugă comentariu

Title:
Nume(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comentariu(*):
Code in the picture:
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval