Disponibilizarile Romsilva, "de ochii lumii"


Categorie: Economic
|
06-08-2009
Nr: 349
|
Autor: Alexandra Cristescu
|
Cei 22 de angajati ai Romsilva, concediati la sfarsitul lunii trecute, sunt niste victime ale unui gest "de ochii lumii", considera deputatul liberal Ciprian Dobre. Acesta a declarat ca problemele Regiei Nationale a Padurilor pornesc de la supradimensionarea aparatului de conducere, de unde ar trebui sa inceapa restructurarea, si nu de la nivelul padurarilor.

Deputatul liberal a aratat ca numarul mare de ocoale silvice din tara _ mai multe decat pe vremea comunismului, dar si a perioadei interbelice _ nu se justifica si ca o solutie sigura de restructurare ar fi alipirea a cate doua sau trei dintre acestea: "Bistrita, de exemplu, are 3 ocoale silvice, care au in grija 20 de mii ha de padure. Judetul nostru are unul singur, dar doar in zona Lunca Bradului sunt 36 de mii de hectare. In Harghita, datorita retrocedarilor numeroase si a exploatarilor excesive, numarul hectarelor este foarte redus. Acestea trei ar putea fi comasate intr-un singur ocol, cu o singura conducere", a declarat Ciprian Dobre.

Acesta a spus ca tara noastra ar avea nevoie de maxim 24 directii silvice judetene, multe din cele actuale ruland in pierdere. Dintre directiile cu profit mare se numara si cea mureseana, dar acesta e "tocat" de Regia Nationala a Padurilor, a mai spus Dobre.

Adaugă comentariu

Title:
Nume(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comentariu(*):
Code in the picture:
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval