La Reghin,
Intalniri culturale internationale, 8-10 octombrie 2009


Categorie: Cultural
|
08-10-2009
Nr: 394
|
Autor: Marin Sara
|
Asociatia Culturala "Ars Maris" din Reghin, organizeaza cu sprijinul Primariei si a Consiliului Local Municipal Reghin, a institutiilor de cultura, traditionala manifestare multiculturala "Ars Maris", ajunsa la editia a III-a, cu participarea a numeroase personalitati ale culturii noastre nationale si universale, coordonator principal al manifestarii fiind cunoscutul scriitor si publicist din Cluj-Napoca, Radu Tuculescu, originar din Reghin, prieten si sustinator al vietii culturale din "Orasul viorilor".

Deschiderea festiva va avea loc, astazi, 8 octombrie 2009, ora 18,00 la sediul Primariei Municipiului Reghin, in prezenta domnului primar Nagy Andr�s, a doamnei viceprimar Maria Precup si a consilierilor locali.

In cadrul acestei festivitati se va vernisa expozitia de grafica H�asz �gnes din Ungaria. Manifestarile vor continua, incepand cu ora 19,00, la Casa de Cultura "Dr. Eugen Nicoara", avand ca generic "Arte vizuale _ Teatru _ Poezie", cu participarea lui Jehan Calvus (Austria): Bestiar in labirint _ pictura si teatru de marionete, Simion Moldovan (Romania) _ sculptura, si recitatorii Veturia Campian si Florin Silviu Popa.

Vineri, 9 octombrie 2009, incepand cu ora 11,00, se vor organiza, la Grupul Scolar "Lucian Blaga" si Gimnaziul de Stat "Augustin Maior" din Reghin, intalniri cu personalitatile culturale (scriitori, artisti plastici, muzicieni) prezenti la aceste manifestari.

Incepand cu ora 20,00 - la David Club vor avea loc Proiectii de documentare Gradinile Zen (Dan Chinda, Mexic), Sapinta (Mihaela Ilea-Romania), recitalul de poezie elveto-romana cu Andreas Saurer, Erwin Messemer, Rudolf Bussmann (Elvetia), Vasile Muste, Ioan Pavel Azap, Dan Mosoiu (Romania), recital la instrumente traditionale australiene si lansarea de carte: Stalin cu sapa-nainte de Radu Tuculescu. In incheiere va concerta Formatia 112.

Sambata, 10 octombrie 2009, manifestari cultural_artistice multiple, incepand cu ora 9,00, cu ocazia Zilei Recoltei, organizate de catre Primaria Municipiului Reghin si Firmele Gliga, in cadrul careia se va desfasura "Festivalul Rapsozilor populari, Festivalul etniilor".

La ora 18,00, la Casa Tineretului "George Enescu", moment cultural artistic, festiv:

- Decernarea marelui trofeu ARS MARIS;

- Decernarea premiilor pentru creatie literara;

- Recital de poezie elveto-romana;

- Moment muzical cu Erwin Messmer, Rudolf Bussmann (Elvetia) si elevi ai Scolii de Muzica din Reghin.

Adaugă comentariu

Title:
Nume(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comentariu(*):
Code in the picture:
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval