DONATIE DE CARTE
PENTRU ROMANII DIN TORINO


Categorie: Cultural
|
26-11-2009
Nr: 427
|
Autor: Nicolae Baciut
|
Asociatia Culturala "Bucovina", in colaborare cu Biblioteca Centrala din Torino, doreste sa organizeze o biblioteca de carte romaneasca necesara elevilor romani de la scolile din Torino, Italia, unul dintre orasele cu cei mai multi elevi straini de origine romana din Europa. Acesti elevi se confrunta, de cele mai multe ori, cu dificultatea de a se integra in societate si, impinsi de dorinta de a fi asimilati cat mai repede de catre noua comunitate in care traiesc, de multe ori isi uita sau chiar isi pierd identitatea culturala. Pe de alta parte, colegii lor italieni stiu putine lucruri sau chiar nimic despre contextul din care provin elevii romani, fapt ce favorizeaza perpetuarea prejudecatilor intr-un mediu recunoscut ca fiind favorabil rasismului, asa cum este societatea italiana.

Asociatiei "Bucovina" s-a angajat sa colecteze carti destinate crearii in Torino a unui fond de carte in limba romana adresat in special tinerilor cu varste cuprinse intre 12 si 18 ani.

Incepand cu luna octombrie a acestui an, Biblioteca Civica din Torino a pus la dispozitia Asociatiei "Bucovina" un spatiu destinat alcatuirii unei biblioteci care sa cuprinda carti scrise in limba romana.

Cei care doresc sa faca astfel de donatii pot aduce cartile la Directia Judeteana pentru Cultura, Culte si Patrimoniul Cultural National Mures, str. Marasti nr.8. Detalii pot fi obtinute si de la Simona Amaritei, presedinte Asociatia Culturala "Bucovina", email: [email protected]

Adaugă comentariu

Title:
Nume(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comentariu(*):
Code in the picture:
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval