Mai aproape de carte,
prin intermediul personajelor de poveste


Categorie: Cultural
|
26-11-2009
Nr: 427
|
Autor: Letitia Bota
|
Sectia pentru Copii a Bibliotecii Judetene Mures a fost, la inceputul acestei saptamani, gazda activitatii cu tema "Sa citim pentru mileniul III", sustinuta de elevii claselor a II-a A Step by Step de la Gimnaziul de Stat "Tudor Vladimirescu" din Targu-Mures, indrumati de invatatoarele Ioana Frunza si Elena Oltean.

In programul manifestarii au fost cuprinse: "Carnavalul personajelor din poveste" (pregatit de elevii clasei a II-a A Step by Step) si sceneta "Nu citesti o carte?" (realizata de elevele Alessandra si Patricia).

In finalul manifestarii, asa cum ne-a obisnuit de fiecare data, bibliotecara Anica Masca le-a pregatit micilor vizitatori o prezentare de carte pentru copii, ce a avut ca subiect "Ce ne spun cartile?", incercand, si in acest mod, sa-i familiarizeze pe elevi cu biblioteca, sa-i apropie de carte, stiut fiind ca este usor sa fie influentata modelarea personalitatii copilului prin literatura.

Evenimentul a fost onorat de participarea prof. Gheorghe Nistor _ director al Gimnaziului de Stat "Tudor Vladimirescu" din Targu-Mures, precum si de parintii elevilor, emotionati si entuziasmati la vederea copiilor costumati in personaje de poveste.

"Clasa a II-a debuteaza cu unitatea de invatare Cartea, perioada in care scolarii incep sa inteleaga ce este aceea carte din punct de vedere al structurii, dar si tipurile sale. Intre cuvantul carte si biblioteca exista o legatura foarte stransa. Astfel, in cadrul proiectului �Sa citim pentru mileniul III�, ne-am propus

si aceasta activitate, biblioteca oferind cadrul propice transformarii in orice personaj de poveste", ne spunea inv. Elena Oltean.

Evenimentul, ce a avut ca motto "Copilul se simte curios de lume si nerabdator de a se orienta in ea. Literatura ii satisface aceasta pornire, il incita" (George Calinescu), si-a propus trezirea in sufletele fragile si avide de cunoastere ale elevilor a dorintei de a se apropia de carte, de a citi, de a patrunde de timpuriu in universul linistit al unei biblioteci, dar si respectul fata de carte si de cel care a scris-o.

Intr-o lume in care valorile sunt din ce in ce mai departe de viata cotidiana, initiativa organizarii unor astfel de actiuni nu poate fi decat apreciata.

Adaugă comentariu

Title:
Nume(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comentariu(*):
Code in the picture:
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval