Premiera targumureseana


Categorie: Cultural
|
26-11-2009
Nr: 427
|
Autor: B. DORIN
|
Conferinta Nationala cu participare internationala

"Psihopedagogia speciala _ intre practica si cercetare"


La o aniversare!

_ Interlocutor: prof. Claudia Doina Grec, directorul Centrului Scolar de Educatie Incluziva nr. 1 Targu-Mures _


- Intr-o casa innoita, iata-va la o aniversare! Despre ce anume este vorba?

- Prin grija Consiliului Judetean Mures, sediul scolii noastre are o alta infatisare. S-a nimerit ca innoirea aceasta, de care ne bucuram nespus de mult, sa coincida cu implinirea a 40 de ani de fiintare a celei dintai scoli speciale din judetul Mures.

- Patruzeci de ani este o varsta frumoasa si, ca atare, ea trebuie sarbatorita, nu, doamna directoare?

- Bineinteles. In consecinta, impreuna cu Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca, Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, Catedra de Psihopedagogie speciala, cu sprijinul Consiliului Judetean Mures, organizam o manifestare cu participare internationala.

- O conferinta Nationala cu ce tema?

- "Psihopedagogia speciala _ intre practica si cercetare". Conferinta se adreseaza specialistilor din domeniile: stiinte ale educatiei, psihologie si asistenta sociala. Si-au anuntat participarea profesori din judetele Hunedoara, Bistrita-Nasaud, Buzau, Timis, Suceava, Sibiu, Maramures si, evident, Mures. Ne onoreaza cu prezenta domnii Bert Biliet, George Buckley, dr. Stephen Wills.

- Cand si unde are loc deschiderea oficiala a Conferintei Nationale cu participare internationala "Psihopedagogia speciala _ intre practica si cercetare"?

- Vineri, 27 noiembrie, ora 10, in sala de sedinte din Palatul Administrativ. Dar, astazi, joi, 26, de la ora 16, la sediul Centrului Scolar de Educatie Incluziva nr. 1 Targu-Mures, ne vom reuni la o masa rotunda pentru a disemina ultimele noutati legate de invatamantul special si pentru a discuta despre problemele cu care se confrunta aceste unitati furnizoare de servicii educationale.

- Va dorim succes si sa aveti parte de o sarbatoare placuta, instructiva!

- Cu multe multumiri, pentru ca, iata, ziarul "Cuvantul liber" se alatura gandurilor noastre de bine!

A consemnat DORIN BORDA


Volum aniversar

Catedra de Psihopedagogie speciala a Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, din cadrul Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca, si Centrul Scolar de Educatie Incluziva nr. 1 Targu-Mures au editat acest volum aniversar: 40 de ani de sperante si impliniri. El se deschide cu articolul Psihopedagogia speciala - sincronie si diacronie - semnat de conf. univ. dr. Maria Anca. Urmeaza Cuvantul introductiv al profesoarei psihopedagog Claudia Doina Grec, directorul C.S.E.T. nr. 1 Targu-Mures, apoi scrierile Momente semnificative ale invatamantului muresean; Istoricul scolii; Suntem parte a comunitatii; Comunitatea ne raspunde; Ce suntem azi si spre ce nazuim?; Colectivul Centrului Scolar de Educatie Incluziva nr. 1 Targu-Mures, din anul aniversar 2009-2010. Colectivul de redactie este alcatuit din Felicia Lia Comes, Sonia Melian, Cristina Irina Murvai, Ileana Pop; coperta: Patricia Puscas. Pe coperta 1 este redata reproducerea lucrarii "Ochii sperantei" de prof. Mircea Moldovan. Volumul aniversar 40 de ani de sperante si impliniri a fost editat de Casa Cartii de Stiinta din Cluj-Napoca, editor fiind conf. univ. dr. Maria Anca.Adaugă comentariu

Title:
Nume(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comentariu(*):
Code in the picture:
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval