"Ce e val ca valul trece!"


Categorie: Istoric
|
16-12-2009
Nr: 440
|
Autor: Ioan Judea
|
Dupa caderea Zidului Berlinului si a clanului Ceausescu, foarte multi au profitat de libertate, mai putin romanii cinstiti, cu credinta in Dumnezeu si in virtutile inaintasilor, care, din saraci si asupriti in tara bogata si fara datorii, au devenit mai saraci, dar liberi sa spuna ce vor, sa plece unde vor, sa faca ce vor in aceeasi tara saracita si impovarata de datorii facute, in valuri, de guvernele instalate la putere de catre partidele politice, aparute si disparute tot in valuri, precum lacustele sau trepadusii care devoreaza totul, pentru a aparea noi lastari pentru urmasii lor. Urmasi specialisti in a minti poporul cu televizorul si cu internetul, care s-au inmultit si toaca bogatia tarii, dar si nervii romanilor obligati de imprejurari sa le asculte si sa le vada FABRICATIILE, din ce in ce mai colorate, mai atractive si ispititoare, pentru a-i crede.

"Poporul nostru este un popor nascut din libertate, trait in libertate si caruia aceasta conditie de libertate este elementul primordial si absolut pentru viata." (N. Iorga). Sistemul ceausist, cu tot aparatul lui represiv politico-securist, impus de stalinisiti, nu a putut controla si stapani acesta conditie de libertate. La un impuls semnificativ extern, initial la Iasi (14.12.1989), a pornit furtuna la Timisoara, in 16 decembrie 1989, care, in doar 3 zile, a maturat sistemul bazat pe dictatura de partid, scapand armata de sub controlul total al partidului unic, prin sacrificiul supremi al bravilor ei comandanti generalii Vasile Milea si Stefan Gusa.

Generalul Stefan Gusa - Sef al Marelui Stat Major, a fost pus in fata faptului implinit de judeteana de partid si de unitatile din garnizoana, care s-au implicat, violent, in rezolvarea evenimentelor de strada din 17 decembrie 1989, ziua cea mai insangerata a Revolutiei Romane de la Timisoara, cand au cazut pentru libertate 65 de oameni, din care, pana la venirea si intrarea in actiune a ordinelor generalului Gusa, au peste 40 de oameni. Pana la plecarea sa din Timisoara au mai cazut, in diferite incidente, inca 15 oameni. Practic, victoria Revolutiei de la Timisoara a costat 65 de vieti si nu 65.000, cate a fost trambitat prin posturile straine. Pierderile s-ar fi oprit aici, daca profitorii revolutiei recunosteau victoria de la Timisoara din 19 decembrie 1989, macar in 22, dupa plecarea ceausestilor. Trebuia lasata comanda generalului Stefan Gusa, care era, de drept si de fapt, ministru al Aparari Nationale, dupa uciderea miseleasca a generalului Vasile Milea, care a apucat sa anuleze miscarea trupelor, ordonata de Comandantul Suprem, comandantilor supremi ai judetelor (primilor secretari p.c.r.), carora le erau sub ordonati comandantii de garnizoane, din toata tara. A se revedea teleconferinta lui Ceausescu, din 22 decembrie '89, cand a semnat si decretul pentru numirea generalului Victor Atanase Stanculescu in functia de ministru al Apararii, pentru informatiile aduse de la Timisoara, recunoscute in acelasi zi: "Ce ordine executati voi?

Ale cui" _ "Ale comandantilor nostri superiori" _ Bine, bine, dar ale cui?"- "Ale tovarasului general Gusa". Atunci, revoltat, Ceausescu a spus _ "Sa nu executati ordinile lui Gusa! E un tradator! La Timisoara nu mi-a executat ordinele. N-a fost in stare sa stapaneasca situatia. A tradat. Executati numai ordinile lui Stanculescu, el este ministrul vostru. Am semnat decretul de numire azi dimineata." (- Adevarul din 25 noiembrie 2009, pagina 7).

Iata o particica de adevar care confirma rolul si locul generalului Stefan Gusa si al Armatei Romaniei in Victoria Revolutiei de la Timisoara, tradata si furata de Stanculescu si Iliescu si de a lor ceata, in raspunderea carora cad cei 1.039 de morti, din care 328 sunt ostasi ai tarii, si mii de raniti, cazuti dupa 20 decembrie, ziua in care timisorenii au scapat de dictatura ceausista si cereau tuturor romanilor sa faca la fel, dar "fara violenta", deoarece "Armata e cu noi!" Lucru adevarat si de necontestat, cu toate ca s-au produs numeroase incidente grave in mai multe localitati, fara ca situatia sa scape de sub controlul armatei, care era de partea Frontului Salvarii Nationale, aparandu-i pe lideri si noul sistem declarat"adevarat democrat", care vor duce Romania acolo unde ii este locul, in randul tarilor cele mai avansate si prospere ale lumii.

Toti am crezut si am urmat cu incredere noul conducator, crezandu-i cuvantul rostit cu atata patos la Televiziunea Romana Libera, ori de cate ori avea prilejul, fara a banui ce se ascunde sub vorbele lui frumoase. Acum, dupa 20 de ani, se vede si se simte marea tradare a Revolutiei, care a durat doar trei zile, ca orisice minune. Incepand si la Timisoara, a fost declansata batalia pentru putere, unde au cazut tot atatia omeni cati au cazut pentru "restabilirea ordinei" (15 oameni). Cei mai multi au cazut in Bucuresti, 570, din care 77 militari, situand Bucurestiul pe primul loc al jertfei, dar si pe primul loc al intrigii, sevilizmului si minciunii ridicate la rag de stat.

Faptele sunt evidente in toate sectoarele de activitate ale administratiei publice, inclusiv ale celei prezidentiale, pentru care se confrunta azi toate partidele politice cu tot arsenalul lor modernizat, scump si rafinati facand cea mai murdara campanie electorala, pentru a mentine directia gresita in care a fost indreptata Romania, incepand din 22 decembrie 1989 si pentru a scapa de raspundere toti profitorii revolutiei care ne-au adus in infernul politico-social, greu suportat de un popor nobil si statornic, nascut din libertate, trait in libertate si care a suportat, cu tarie, si cu demnitate toate valurile vietii, cladindu-si fiinta ca o prelungire a mediului geografic si cum spunea Dimitrie Gusti Valurile neplacute, care au trecut si trec, nu trebuie sa ne lase indiferenti. Iertam, dar nu uitam promisiunile neonorate, din frica ori din interes de partid!

Adaugă comentariu

Title:
Nume(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comentariu(*):
Code in the picture:
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval