Tradarea liberala


Categorie: Editorial
|
14-01-2010
Nr: 459
|
Autor: IOAN CISMAS
|
Daca la constituirea primului Guvern Boc, in noiembrie 2008, am apreciat atitudinea ferma a liderului PSD, Mircea Geoana, de a nu permite sub niciun chip intrarea in coalitia de atunci si participarea UDMR la guvernare, nu acelasi lucru se poate spune despre comportamentul PNL, in frunte cu actualul lider, in urma alegerilor prezidentiale din decembrie 2009.

Atitudinea lui Crin Antonescu, de domnisoara batrana si mofturoasa, care, daca nu i se implinesc dorintele, face isterii, aruncand totul peste bord, a pus Romania pe tava, la dispozitia UDMR, care, iata, zburda prin judetele Romaniei, pretinzand preturi politice exorbitante, masurate in prefecti si subprefecti, ministri si secretari de stat, fara a mai vorbi de sefii serviciilor deconcentrate si alte posturi din teritoriu. Un adevarat jaf la drumul mare, din care Romania va iesi tot mai slabita, lovita in punctele ei forte de rezistenta de fantoma hungarista.

Daca facem o paralela intre cele doua formatiuni politice, care in decursul anilor au colaborat de minune intru subrezirea societatii romanesti, vom putea constata ca PNL n-a invatat nimic din siretenia sau, daca vreti, elasticitatea pozitiei liderilor UDMR care, pentru a-si atinge scopul si a se mentine la putere, sunt dispusi mereu la orice compromis, facandu-se frate si cu Dracul, cand interesele lor meschine o cer. De altfel, cele doua formatiuni politice au mers mana in mana si in actuala campanie electorala, adoptand o atitudine dura anti-Basescu, dar cu toate acestea, in timp ce liberalii hiberneaza pe banca opozitiei, rozandu-si unghiile pentru supravietuire, udemeristii sunt bine mersi, lafaindu-se in hamacul puterii, asteptand sa negocieze in prostie posturi ce nici n-au visat, impartindu-si fotoliile cu cei impotriva carora au luptat. Mai mult decat atat, imparteala de care vorbim se face de la egal la egal, daca nu chiar cu sula in coastele primului ministru, pe care in orice moment il poate santaja cu ruperea protocolului de sprijinire in Parlament. Si, va asigur, acesti indivizi, ce servesc de la un capat la altul interese straine, pusi serios pe demolarea de dinauntru a Romaniei, stiu sa ceara inzecit si in asa masura incat si astazi, in conditii apreciate de stabilitate, vom asista la unul dintre cele mai mari valuri de maghiarizare din istoria postdecembrista a Romaniei. Chiar daca in opinia noastra, in Ardeal nu prea mai este de maghiarizat, acolitii lui Marko Bela tot vor mai gasi niste nise, niste goluri de astupat, in plus, se va trece si Carpatii, din moment ce atat moldovenii, cat si oltenii vor avea prefecti sau subprefecti maghiari. Daca fenomenul va mai tine inca vreo doua-trei legislaturi, vom ajunge ca Budapesta sa ne fie mai aproape decat Bucurestiul. Numirea a cinci prefecti, zece subprefecti si sase secretari de stat din partea UDMR este doar inceputul sfarsitului. Grosul va urma si parca vom vedea cum structuri importante ale statului de drept vor fi comandate si penetrate cat mai devreme de insi ai unei formatiuni politice de sorginte etnica cu obiective clare de distrugere de dinauntru a statului roman, si aceasta intr-o maniera foarte transparenta.

Paradoxal, vina nu este nici a presedintelui Basescu si nici a PD-L. Principalul autor moral al acestei stari de fapt periculoase este PNL, in frunte cu presedintele Crin Antonescu, un individ anost si incult, lipsit de cel mai elementar simt patriotic, care a ajuns sa patroneze un partid care pe vremuri a facut istorie in Romania. Absolvent, dupa doi ani de repetentie, a facultatii de istorie, asa cum reiese de pe blogul sau, individul acesta a lipsit in vremea studentiei cam de la multe cursuri, chiulind cu predilectie de la cele de istorie a Romaniei, lacune pe care n-a reusit sa si le umple nici mai tarziu, dar nici astazi, cand se vrea un actor important pe scena politica a tarii, cu pretentia chiar de a deveni, daca nu presedinte, macar prim-ministru.

Daca n-ar fi fost astfel, cu siguranta si-ar fi jucat altfel, cu o mai mare raspundere pentru destinul Romaniei, rolul de pe scena politica a tarii. Punand interesul national mai presus decat orgoliul personal, intrand la guvernare, sa zicem, nu de placere, ci de nevoie, pentru a scoate tara din impas, nu ne-am fi asteptat la cine stie ce minuni, nici la eradicarea crizei si nici la aducerea Romaniei pe culmea fericirii, dar macar, credem noi, ar fi scutit tara de noul val de maghiarizare, care, in curand, isi va face prezenta pretutindeni. Mai trist este faptul ca nimeni din acest partid istoric, candva foarte util pentru tara, n-a avut curajul sa puna "gheara in gat" acestui derbedeu politic, pentru a-l aduce cu picioarele pe pamant. Nu negam faptul ca au existat si voci pentru participarea la guvernare, dar ele au fost firave si reduse usor la tacere.

Obligat sa guverneze cu etc-uri, PD-L n-a avut alternative, dar asocierea la guvernare cu UDMR, in rol de cucoana mare, nu o plateste el, ci noi, toti romanii, si in primul rand cei ardeleni, care au dus greul actualei campanii electorale. Este pacat ca presedintele Basescu a uitat atat de repede cu ajutorul cui a ajuns pentru a doua ora presedinte al Romaniei.

Prin jocul murdar si duplicitar pe care l-a facut in timpul campaniei electorale (alianta cu PSD), apoi refuzul cu orice pret de a participa la guvernare, lasand tara la discretia UDMR, PNL s-a discreditat iremediabil, nu numai in fata alegatorilor, a natiunii, ci si a istoriei. De acest lucru unii membri marcanti ai partidului trebuie sa fie constienti. De aceea, incep sa se faca auzite din nou voci privind participarea la guvernare. Daca vor lalai multa vreme ar putea sa ramana definitiv de caruta, pentru ca liderii UDMR se grabesc cu imparteala, inainte ca acestia sa se hotarasca, pentru a lua potul cel mare. Pentru ca, desigur, una este ca ea sa se faca in doi, si cu totul alta in trei. Daca oamenii acestia, pusi sa conduca, ar fi loiali tarii in care s-au nascut si traiesc, n-am avea nimic de obiectat, dar de vreme ce le stim nazuintele si visurile politice ascunse, cu privire la destinul Romaniei, nu putem sta indiferenti.

PNL ar putea sa se reabiliteze in fata natiunii si a istoriei daca n-ar mai sta deloc pe ganduri si ar intra, acum, la guvernare, cand nu este prea tarziu, cu conditia sa renunte la prostul obicei de a face opozitie cu aliatul sau traditional, UDMR. Daca solicitarea de a intra la guvernare se va face dupa ce "agentii" UDMR isi vor intra in mana si dupa incheierea definitiva a negocierilor PD-L_UDMR inseamna un evident act de tradare nationala. In acest context gestul sinucigas al PNL poate fi considerat deliberat ca un joc politic murdar si antiromanesc, de introducere la putere a vesnicului "cal troian", alaturi de care se simte in largul sau, colaborare de pe urma careia au castigat si unii, si altii, dar a pierdut intotdeauna poporul roman.

Adaugă comentariu

Title:
Nume(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comentariu(*):
Code in the picture:
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval