Manifest pentru tinerete!


Categorie: Social
|
04-05-2011
Nr: 775
|
Autor: Dr. Mihaela OrmeniSan
|
Ziua de 2 mai pastreaza pentru unii dintre noi o anumita semnificatie, poate una personala legata de evenimente de viata; daca ne intrebam unii pe altii, poate ca gasim alt raspuns: Ziua Tineretului. Ce ar trebui sa insemne acest lucru? Tineri suntem atata timp cat ne simtim tineri, valorosi si increzatori in ceea ce putem face!

Cred ca fiecare dintre noi am simtit la un moment dat ca situatia a devenit apasatoare si fara iesire� si ce am facut? Poate ca ne-am descarcat fiecare pe la vreun prieten bun, ascultator, docil, poate ca l-am incarcat cu naduf, si cam atat. In schimb, cati dintre noi pot sa spuna cu adevarat ca au schimbat la un moment dat ceva� ce ar fi putut fi schimbat! Daca esti nemultumit, si accepti, si stai molesit� esti complice la nefericirea ta! Deci, nici nu mai ai dreptul sa te plangi! La un moment dat, nici prietenul acela care te-a tot ascultat nu va mai avea timp de tine, si poate vei ajunge sa nu mai vrei sa te asculti nici tu, cum spui mereu, mereu acelasi refren stricat.

Hai sa depasim acest nivel declarativ, frumos, al cuvintelor alese; Hai sa ne oprim din lamentari prelungi si sterile: hai sa facem ceva! Ce anume? Si cum? Putem oare sa ne raspundem sincer la intrebarea ce vrem cu adevarat ? Dincolo de atitudinea initiala de bravura, de a darama in jur, pentru a construi la loc noul, cred ca putem incerca intr-o prima faza sa fim sinceri fata de noi, si sa nu acceptam prea multe compromisuri.

Suntem si ramanem tineri, atata timp cat ne simtim tineri. Au spus-o oamenii intelepti, si s-au cantat imnuri despre tinerete, despre spiritul tanar, antreprenor. Sa nu lasam nimic din jurul nostru sa omoare credinta in noi, credinta in valoarea noastra, stima noastra de sine! Suntem intelepti, asadar putem distinge ceea ce se poate schimba; suntem curajosi, asadar, putem schimba lucrurile in bine.

Implica-te sa-i ajuti pe cei din jurul tau!

Ramai tanar! Fii voluntar!

Dr. Mihaela OrmeniSan, Centrul de Prevenire,

Evaluare si Consiliere Antidrog Mures

Adaugă comentariu

Title:
Nume(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comentariu(*):
Code in the picture:
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval