O POVESTE DE CRĂCIUN

Distribuie pe:

Vineri,18 decembrie 2015, la Teatrul pentru copii şi tineret „Ariel" din Târgu-Mureş, elevii clasei a III-a, de la Scoală Gimnazială „Serafim Duicu", director profesoara Irina Vidrăsan, au prezentat un program artistic dedicat sărbătorii Crăciunului. Programul dedicat acestei mari sărbători a fost pregătit cu multă grijă şi atenţie de către elevi sub îndrumarea învăţătoarei Mădălina Alexandra Marian. În deschidere, tânăra învăţătoare, adresându-se celor prezenţi, spunea: „Decembrie înseamnă dragoste, colinde, bucurii şi mirosul bradului vrăjit, frumos împodobit, aşezat la loc de cinste în casa fiecărui român". După acest scurt cuvânt a urmat serbarea propriu-zisă. Copiii au interpretat frumoase cântece dedicate sărbătorii Crăciunului, bradului frumos împodobit, dar şi lui Moş Crăciun, aşteptat atât de mult de toţi copiii. „Iar la ieslea lui Isus/ Tot mereu lumea s-a dus./ Au spus rugăciunea lor/ Micuţului Prinţişor/ Chiar şi azi cu bucurie/ Vin copiii să-l mângâie."

A urmat sceneta cu titlul de mai sus, formată din trei acte, când copiii s-au întâlnit cu Moş Crăciun, colegul lor, Valentin Paul Târnăvean. Dialogul dintre Moş Crăciun şi elevi a fost unul interesant, aceştia nedându-şi seama că cel care juca rolul lui Moş Crăciun este chiar colegul lor.

În final, Moş Crăciun, aşa cum îl cunosc copiii, cu sacul în spate, plin cu daruri, a sosit şi, după ce micuţii au fost întrebaţi de diferite lucruri, Moş Crăciun, rol jucat de către actorul Sergiu Marocicu, a împărţit darurile, s-a fotografiat cu fiecare şi apoi i-a sărutat părinteşte.

De menţionat că tânăra învăţătoare Mădălina Alexandra Marian a fost însorită de colegele ei, Angela Naşca, Cornelia Hrişcă şi Florina Anghel.

Pentru a da culoare acestei serbări, învăţătoarea a invitat-o pe Ancuţa Cozma, solistă de muzică populară, care a interpretat frumoasele noastre colinde.

Serbarea dedicată marii sărbători s-a încheiat cu „Moş Crăciun cu plete dalbe/ A sosit de prin nămeţi/ Şi aduce daruri multe/ La fetiţe şi băieţi". A fost o frumoasă sărbătoare pentru părinţi, bunici, rude şi dascăli.

Felicităm tânăra dăscăliţă care a trudit pentru a pune în scenă acest moment al anului. De asemenea, trebuie felicitaţi şi tinerii artişti care au fost la înălţime şi care au fost aplaudaţi de cei prezenţi.

Lasă un comentariu