Lăcomie, boală sau păcat?

Distribuie pe:

Un țăran harnic, cinstit, cumsecade, prin multă chibzuință și-a cumpărat mai multe hectare de pământ. Și-a făcut rost de câteva animale, și nu după multă vreme acesta devenise un fermier bine cunoscut și unanim apreciat. Afacerile îi mergeau destul de bine, dar cu toate acestea era mereu trist și dezamăgit. Un turist, trecând pe la ferma sa, l-a felicitat pentru tot ce a văzut și a auzit, dar i-a spus.

- Ai de toate, dar nu te poți numi bogat, atâta timp cât nu dispui de o comoară de aur. Gândul aurului pusese gheara pe el. Tot timpul numai la asta medita. Într-o zi s-a hotărât: a vândut pe un preț bun tot ce avea, și-a făcut bagajul și a plecat cu toți banii într-o țară unde auzise el că se găsește metalul prețios. A umblat prin lume, dar de aur tot n-a dat.

Terminând banii, și sfârșindu-se și speranța, s-a întors din nou pe meleagurile natale. Curând după reîntoarcerea sa, noul fermier, săpând un șanț pentru o conductă de alimentare cu apă, a găsit îngropat într-o oală mare de pământ un tezaur de monezi vechi de aur și argint.

(Din volumul „Pelerin spre înaltul Cer", apărut la Editura Nico)

Lansarea volumului va avea loc duminică, 25 ianuarie 2015, la Biserica de lemn „Sfântul Gheorghe" din str. Cutezanței-Înfrățirii, ora 11.

Lasă un comentariu