JE SUIS CHARLIE

Distribuie pe:

7 ianuarie 2015, când în toată lumea creștină s-a prăznuit ziua Sf. Ioan Botezătorul, a fost o zi neagră pentru presa din Franța și nu numai, a fost o zi de doliu, șocând lumea, acum, la început de an.

În 7 ianuarie, la prânz, a avut loc atentatul oribil de la redacția revistei „Charlie Hebdo", un săptămânal de umor, fără publicitate, nonconformist, polemic, care satirizează pe toată lumea, de la celebritățile zilei, la lideri religioși și politicieni de stânga ori de dreapta. De două sute de ani libertatea de expresie, libertatea presei, este sfântă în Franța, este, de fapt, chiar inima Franței, sufletul ei, care a fost lovit în acest atentat împotriva libertății și democrației.

Din 7 ianuarie 2015, Franța nu va mai fi la fel, Europa nu va mai fi la fel, lumea noastră nu va mai fi la fel.

În urma acestui act terorist au murit cu creionul însângerat în mâna, la masa de lucru, și cinci colegi de breaslă, caricaturiștii-editorialiști Stephane Charbonnier (Charb), Bernard Verlhac (Tignous), Philippe Honoré, Jean Cabut (Cabu) și Georges Wolinski, cărora, prin desenele din acest catalog, caricaturiștii români le aduc un ultim omagiu.

Adieu, mes amis!

Je suis Charlie

 

PARTICIPANȚI

Aurel Ștefan ALEXANDRESCU - ALEX

Marian AVRAMESCU

Doru AXINTE

Mihai BOACĂ

Octavian BOUR

Ștefan BOROȘ - TETY

Romeo CSATO

Simona CONSTANTINESCU

Marin CREȚU - CREM

Puiu GĂZDARU

Christian INDUS

Nicolae IONIȚĂ

Gheorghe MATEI

Cristian MIHĂILESCU

Leonte NĂSTASE

Constantin PAVEL

Mihai PÂNZARU - PIM

Costel PĂTRAȘCAN

Julian RADU

Teodora-Gabriela SANDU

Aurelian ȘUȚĂ - ȘAI

Cristinel VECERDEA - CRIV

Lasă un comentariu