20 MARTIE: ZIUA INTERNAŢIONALĂ A FERICIRII


Categorie: Social
|
20-03-2015
Nr: 54
|
Autor: Mihaela Raşcu
|

Fiecare dintre noi s-a întrebat la un moment dat ce este fericirea. Căutând răspunsuri în stările noastre interioare, unii nu am ajuns la nici o concluzie, alţii am stabilit că este foarte greu de identificat premisele apariţiei stării de bine total care poartă numele fericire, în timp ce, o parte din ce în ce mai mare dintre noi, ajung să lege sănătatea de factori externi propriei persoane, cum ar fi starea materială, anturajul, succesul de orice natură, sau alţii. Pe de altă parte, nu putem ignora faptul că nefericirea ne face răi, temători, furioşi, invidioşi, sau gata de a trece prin stări din care nu eşti în stare să dărui nimic, nimănui.

Poate nu ştiaţi, dar există o zi destinată fericirii. Ziua Internaţională a Fericirii a fost stabilită de către O.N.U. în anul 2012 şi a fost celebrată în România pentru prima dată în data de 20 martie 2013. Pornind de la motivaţia acestei zile, respectiv aceea de a atrage atenţia guvernelor din cât mai multe ţări asupra stării de bine a cetăţenilor, O.N.U. încurajează concentrarea atenţiei şi asupra cetăţenilor, nu numai asupra creşterii economice. Un exemplu în acest sens este Bhutan, o ţară care se poate mândri cu un indicator numit „Fericirea Naţională Brută", căruia îi acordă tot atât de mare importanţă cât Produsului Intern Brut. „Căutarea fericirii este unul dintre obiectivele fundamentale ale fiinţei umane" a subliniat O.N.U. în Rezoluţia adoptată odată cu instituirea Zilei Internaţionale a Fericirii, prin care se solicită celor 193 de state membre să abordeze politici care să sporească bunăstarea cetăţenilor.

În ajunul echinocţiului de primăvară, pe 20 martie, nu trebuie să vă simţiţi obligaţi să fiţi fericiţi la comandă şi nici nu trebuie să priviţi această zi ca pe un clişeu. Puteţi pur şi simplu să meditaţi câteva momente asupra fericirii, asupra lucrurilor mărunte în care, spun psihologii, stă secretul fericirii, dar şi asupra trăirilor interioare care hrănesc în mod pozitiv sufletul. Dacă fericirea nu te găseşte de ziua ei, nu te întrista, poţi încerca să o găseşti tu, alături de oamenii care îţi fac viaţa mai frumoasă şi nu te aştepta ca ea să îţi bată pur şi simplu la uşă, legată cu o fundă mare, roşie. Fericirea poate îmbrăca o mulţime de forme şi nu e necesar să urmezi indicii clare pentru a o găsi. Important este să te regăseşti în planurile fericirii, oricare şi oriunde ar fi ea.

Adaugă comentariu

Title:
Nume(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comentariu(*):
Code in the picture:
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval