La Grupul Şcolar „Aurel Persu", s-a aniversat Unirea Basarabiei cu România

Distribuie pe:

Ieri, 27 martie 2015, a avut loc un moment unic pentru oraşul şi elevii mureşeni! Tinerii din grupul „Dacii Liberi" au aniversat 97 de ani de la unirea Basarabiei cu România, care a avut loc la data de 27 martie 1918, moment de mare însemnătate în istoria României. Aceasta a avut loc prin formarea unei hărţi a României Mari din elevi, o hartă umană. Elevilor li s-a dat câte un steguleţ tricolor, pentru ca efectul vizual să fie şi mai spectaculos. De asemenea, trupa „Glasul Daciei" a inter-pretat cântece patriotice pe această temă, întregirea neamului, formaţie alcătuită tot din tineri elevi.

Un spectacol de acest gen nu a mai avut loc nici în judeţul nostru, dar nici în alte colţuri ale ţării, fiind cu adevărat unic şi ieşit din tipar, toate acestea pentru a-i atrage pe tineri înspre dragostea de patrie şi cunoaşterea adevărului istoric.

Evenimentul a avut loc la Grupul Şcolar „Aurel Persu", cu aprobarea direcţiunii liceului, cu scopul informării tineretului român cu privire la propria istorie şi la importanţa pe care a avut-o şi o are în continuare Basarabia, ca parte integrantă a istoriei şi culturii noastre.

Dorim ca toţi tinerii români să conştientizeze importanţa întregirii naţionale, atât în trecut, cât şi în prezent, şi să poată oferi în viitorul apropiat un ajutor consistent celor care vor lupta pentru idealul unirii cu moldovenii de dincolo de Prut, mai ales având în vedere contextul politic actual.

Lasă un comentariu