Andrei, îţi ţinem pumnii!

Distribuie pe:

Târgumureşeanul Andrei Poponuţ dovedeşte, cu prisosinţă, că… „valoarea nu aşteaptă numărul anilor". În vârstă de 14 ani, tânărul pilot are în palmares cinci titluri de campion naţional la motocros, este vicecampion european la clasa Supermoto (2011), a ocupat locul al treilea la Campionatul European de Supermoto (2012), iar în 2013 a devenit campion naţional la clasa Motocros (65 cm cubi). La toate aceste performanţe se adaugă numeroase medalii de argint şi de bronz, obţinute la concursuri naţionale.

Andrei practică motociclismul de la vârsta de patru ani, iar la şase ani a participat la primul concurs. Din păcate, lipsa banilor l-a împiedicat să se alinieze la start de câte ori şi-ar fi dorit. Copilăria lui nu a fost tocmai fericită. A simţit, de multe ori, lipsa mamei, care a ales să plece pe alte meleaguri, iar Andrei a rămas în grija tatălui, bucurându-se de iubire, înţelegere şi susţinere din partea părintelui său. Locuiesc şi se gospodăresc împreună, în satul Poieniţa, tatăl lucrând în ture de zi şi de noapte, la o veche sondă de gaz. Pentru a-şi rotunji veniturile, se ocupă de albinărit. Banii obţinuţi din vânzarea mierii sunt chivernisiţi, să ajungă pentru nevoile casei şi pentru ca Andrei să-şi urmeze visul. De multe ori, dl Poponuţ s-a adresat instituţiilor, agenţilor economici şi oamenilor cu bani, solicitând, cu respect, dar şi cu demnitate, sprijin financiar, pentru ca Andrei să poată plăti taxele de participare la competiţii. Uneori, însă, cererile au rămas uitate prin sertare…

Andrei nu şi-a pierdut niciodată speranţa. Talentat şi ambiţios, a continuat să se antreneze pe „bătrâna" motocicletă Kawasaki, procurată cu greu şi întreţinută cu mari dificultăţi de tatăl său.

Iată că primăvara vine cu veşti bune pentru Andrei Poponuţ: preşedintele Clubului Top Cross TCS, Adrian Răduţă, a semnat cu Yamaha România un contract pe termen de 5 ani, ale cărui efecte pozitive se fac deja simţite asupra scenei de motocros autohtone: celebra firmă a pus la dispoziţia clubului două motociclete model 2015 - o YZ85 şi o YZ 125, care vor fi folosite de sportivii Ionuţ Corbea şi Andrei Poponuţ în

Motocros CUP şi în Campionatul Est - European de Motocros. „Cei doi au fost aleşi în urma rezultatelor obţinute şi a unei analize atente privind capacitatea lor de a rămâne implicaţi pe termen lung în motocros", explică liderul Top Cross TCS.

„Este un vis ceea ce mi se întâmplă, încă nu pot să cred că este adevărat că Adrian m-a selectat în echipa Top Cross TCS. Am să lupt din toate puterile mele să demonstrez că nu s-a înşelat când a luat această decizie", a declarat, cu emoţie, Andrei Poponuţ. El se va deplasa, la finele săptămânii viitoare, în Grecia, pentru etapa de deschidere a Campionatului Est - European de Motocros.

Andrei, îţi ţinem pumnii!

 

Lasă un comentariu