Românii, cei mai etatişti manageri din lume!

Distribuie pe:

Studiile confirmă că, cu excepţia brazilienilor, românii sunt cei mai etatişti managerii din lume. 60% dintre antreprenorii autohtoni vor ca rolul statului în economie să se întărească permanent, nu doar pe timp de criză. Alţi 31% vor numai temporar un stat mai puternic. Şi doar 9% sunt de părere că statul ar trebui să se abţină de la a interveni în economie.

Explicaţia? Poate fi găsită în topul competitivităţii, realizat de World Economic Forum. România e „în top" la lipsa de transparenţă a actului de guvernare, la favoritism în deciziile guvernului şi la risipa banului public. Dacă în vremuri normale te-ai îmbogăţit făcând afaceri cu statul, cum să renunţi la această sursă de venituri facilă tocmai acum, pe timp de criză?

Potrivit altor sondaje, 91% dintre români (şomeri, angajaţi, pensionari, nu doar antreprenori) cred că statul ar trebui să asigure un job pentru toţi cei care doresc să muncească, 93% - că statul trebuie să controleze preţurile, 97% - să asigure servicii de sănătate pentru cei bolnavi, 99% - să asigure un standard decent de viaţă pentru cei în vârstă, iar 90% - să asigure o locuinţă decentă pentru cei care nu-şi permit una. Să ne mai mire că românii au cea mai mare încredere în băncile de stat (50%) şi în întreprinderi publice (45%)? Ce mai, trăiască statul!

Lasă un comentariu