25 DE ANI DE MEDICINĂ MILITARĂ, LA TÂRGU-MUREŞ!

Distribuie pe:

Ieri, la Târgu-Mureş, a fost marcat un nou eveniment important din istoria de 70 de ani a Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din municipiu - 25 de ani de la înfiinţarea Catedrei de Pregătire Medico-Militară Târgu-Mureş.

În prima parte a zilei, manifestările, organizate de Garnizoana Târgu-Mureş şi Universitatea de Medicină şi Farmacie, cu sprijinul Instituţiei Prefectului -Judeţul Mureş, s-au desfăşurat în Piaţa Victoriei, ele cuprinzând un ceremonial militar, la care au participat, alături de efectivele Garnizoanei Târgu-Mureş, militari şi fanfara Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul" din Bucureşti.

Pe lângă oficialităţi locale şi judeţene, studenţi de la medicină militară, militari, veterani de război şi membri marcanţi ai Universităţii, la eveniment a participat şi ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, acesta subliniind importanta contribuţie a universităţii târgumureşene la dezvoltarea medicinei în România.

Un moment deosebit în cadrul manifestărilor din Piaţa Victoriei l-a reprezentat acordarea de plachete, diplome şi certificate de merit celor cu merite deosebite în sprijinirea acestei instituţii târgumureşene de elită a învăţământului medical românesc.

După ceremonialul militar, au urmat o expoziţie de aparatură medicală şi un simpozion tematic, în cadrul UMF.

Lasă un comentariu