„Există un unic Dumnezeu al Universului"

Distribuie pe:

Una dintre cele mai frecvente întrebări care i s-au pus în ultimii 30 de ani primului cosmonaut român în Cosmos, Dumitru Prunariu, e dacă acolo, sus, s-a simţit cumva mai aproape de Dumnezeu. Iată răspunsul:

„În spaţiul cosmic ai senzaţia reală că în Univers există ordine, există o anumită succesiune logică a anumitor procese care se petrec acolo şi că această ordine este indusă de ceva care nu depinde neapărat de pământ - e o forţă universală. Această forţă, această energie, pe care o percepi în spaţiul cosmic, poţi s-o defineşti oricum - poţi să-i spui Dumnezeu, poţi să-i spui Allah sau Buddha. În mod sigur, există un Dumnezeu unic al universului, materializat în diferite forme".

***

„Prin participarea la misiunea româno-rusă Soyuz 40, din perioada 14-22 mai 1988, s-a deschis calea tradiţiilor de contribuţie a românilor la zborul omului printre stele, la exploatarea universului şi apropierea de Dumnezeu".

Dumitru Prunariu, La 14 mai 1981 a devenit primul şi singurul cosmonaut român care a zburat în spaţiul cosmic. A participat la misiunea Soyuz 40 din cadrul programului spaţial „Intercosmos" şi a petrecut în spaţiu 7 zile, 20 de ore şi 42 de minute, este de profesie inginer aeronautic. A fost, pe rând, ofiţer-inginer în cadrul Comandamentului Aviaţiei Militare, şef al Aviaţiei Civile Române, preşedinte al Agenţiei Spaţiale Române, ambasador al României în Federaţia Rusă, preşedintele Consiliului de ne-militarizare a spaţiului cosmic din cadrul ONU. În prezent are gradul de general-maior în rezervă. Este Doctor Honoris Causa la Universitatea „Babeş Bolyai" din Cluj-Napoca.

„1001 CUGETĂRI"

Lasă un comentariu