ŞTIINŢĂ ŞI RELIGIE

Distribuie pe:

Eu nu cred în Iisus doar pentru că aşa am fost educat de părinţi. Sunt un intelectual trecut prin şcoli, care a căutat să-şi explice lumea. Dar, dintre toate marile spirite care au trăit pe Terra (Buda, Confucius, Pitagora etc.), Iisus are cea mai perfectă acoperire ştiinţifică. Am luat la rând toate noţiunile predicate de El, şi toate pot fi explicate în termenii ştiinţelor actuale. Ce înseamnă iertarea de care ne vorbeşte Iisus Hristos? Din punct de vedere spiritual, înseamnă pace şi armonie. Din punct de vedere ştiinţific, prin iertare, la nivel ADN, modelul negativ este pur şi simplu şters, şi se instalează în corp o bună chimie şi un echilibru energetic. E fantastic, e pur şi simplu ca resetarea unui computer".

***

„Am fost printre primii care au îndrăznit să afirme că nu conştiinţa (glasul lui Dumnezeu în om) e produsul creierului, ci creierul este produsul conştiinţei (Dumnezeu). Gândurile negative, la nivel de chimie a sângelui determină în corp un viraj spre aciditate, care înseamnă îmbătrânire, boalăşi degenerescenţă. Faptele pozitive şi senine duc corpul către un ph alcalin, care se traduce prin longevitate şi vitalitate. Neuronii îmbătrânesc şi mor, sunt ca un radio defect, care nu mai recepţionează undele. Memoria însă nu se pierde, e undeva în câmpul informaţional de deasupra. Vă daţi seama ce taină este în noi? "

***

„A şti că Dumnezeu există nu e totul. Doar religia îţi dă trăirea emoţiei transformatoare, acea deschidere a sufletului prin care trăieşti cu adevărat relaţia cu Dumnezeu. Până la urmă, religiile vor ajunge la o concordie universală. NU este admisibil să spun că, dacă eu sunt ortodox, iar tu catolic, eu sunt agreat de Dumnezeu, şi tu nu. Am scris întâi „inteligenţa materiei", pentru am vrut să argumentez ştiinţific intuiţia că, în spatele tuturor lucrurilor, se află o raţiune universală care ordoneazăşi coordonează totul şi că această raţiune e Dumnezeu".

DUMITRU CONSTANTIN DULCAN (1938 -),

născut în localitatea Mârghia, jud. Argeş. Autor de filosofie şi metafizică, cunoscut în special prin lucrarea „inteligenţa materiei", publicată în românia sub formă cenzurată în perioada comunistă, dar republicată integral şi cu adăugiri după revoluţia din i989. autorul este medic militar, specialist în neurologie, profesor universitar la universitatea „Titu Maiorescu" din Bucureşti. Cartea sa, „inteligenţa materiei", a fost distinsă, în 1992, cu Premiul Academiei Române pentru Filosofie „Vasile Conta". În această carte, publicată în 1981, autorul încerca să arate că „ştiinţa deţinea deja" dovezile existenţei lui Dumnezeu, manifestat în toate formele vii. Conform jurnalistului Marius Vasilescu, această carte a fost una din cele mai inspirate şi subversive formule de a vorbi, în plin comunism, despre minunile făcute de dumnezeu şi „una din importantele contribuţii ale cercetării româneşti, inclusiv de ordin militar, aflată la graniţa dintre ştiinţăşi spiritualitate". De profesie medic militar, cu specializările neurologie şi psihiatrie, şi-a legat numele de spitalul militar central din bucureşti, având gradul de general de brigadă începând din 1993. Este membru al Academiei Americane de Neurologie, al Societăţii Europene de Neurologie, al Organizaţiei Internaţionale de Cercetare a Creierului, precum şi preşedinte al Societăţii Române de Acupunctură. A publicat: „Mintea de dincolo", care abordează experienţa morţii clinice, „Oglinda conştiinţei", În căutarea sensului pierdut", „Somnul raţiunii", Către noi înşine", „Gândirea omului modern" şi „Culmi şi limite".

Autor de aforisme:

- „În spatele tuturor lucrurilor e Dumnezeu".

- „Moartea e trecerea în altă dimensiune, care e mai fericită".

- „Criza lumii actuale este, în primul rând, o criză morală, pentru că oamenii nu ştiu cine sunt cu adevărat".

- „Creierul păstrează încă multe enigme. El este receptorul sau, altfel spus, al lui Dumnezeu într-un sens mai larg".

- „Venim pe pământ pentru a evolua, dar prin erori repetate ne creăm nişte dezechilibre, nişte energii negative, care nasc suferinţa".

- „Cei care au trecut prin moartea clinicăşi au descris lumea de dincolo vorbesc despre întâlnirea cu o fiinţă de lumină, pe care o asimilează cu Dumnezeu".

Din vol. „STIINŢĂ şi RELIGIE"

(în curs de apariţie)

 

Lasă un comentariu