Atenţie! Ne vom putea construi case doar sub ochiul vigilent al unui diriginte de şantier!

Distribuie pe:

Toate persoanele care doresc să îşi construiască o locuinţă sau să le modifice, modernizeze, repare şi consolideze pe cele existente vor fi obligate, începând cu 31 august 2015, să aibă proiecte tehnice verificate şi să angajeze un diriginte de şantier care să verifice calitatea lucrărilor.

Măsura este prevăzută în Legea nr. 177/2015 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii, publicată în Monitorul Oficial nr. 484, din 2 iulie a.c., care va intra în vigoare după 60 de zile, respectiv de la 31 august 2015.

Dacă până acum, în mediul rural şi în satele ce aparţin oraşelor, erau exceptate de la aceste reguli locuinţele cu parter şi parter plus un etaj, precum şi anexele gospodăreşti, această excepţie va fi eliminată.

Atenţie! Pentru persoanele care nu vor angaja un diriginte de şantier, actul normativ prevede amenzi cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei, iar în cazul lucrărilor care vor fi realizate fără ca proiectele tehnice să fie verificate de specialişti atestaţi amenzile aplicabile vor fi cuprinse între 10.000 şi 20.000 de lei!

Excepţie de la verificare fac proiectele tehnice ale locuinţelor unifamiliale care au doar parter şi anexele gospodăreşti ale persoanelor fizice, situate în mediul rural şi în satele ce ţin de municipii şi oraşe. Aceeaşi regulă se va aplica şi pentru construcţiile provizorii ce nu necesită autorizaţii de construire.

Lasă un comentariu