Vasile Miriuţă: „Am întâlnit o echipă care ne-a demonstrat cum trebuie să joci în Europa League"

Distribuie pe:

ASA Târgu-Mureş - AS Saint-Etienne 0-3. Antrenorul vicecampioanei, Vasile Miriuţă, a spus că formaţia franceză a fost o pălărie cam mare pentru mureşeni şi că echipa sa nu s-au ridicat la nivelul adversarilor. „Părerea mea sinceră, a fost o pălărie cam mare pentru noi Saint-Etienne. Am întâlnit o echipă bună, chiar foarte bună, care ne-a pus destule probleme. Poate dacă marcam prin Mircea Axente atunci, la prima ocazie, poate la 1-0 pentru noi era alta situaţia. Dar, din păcate, nu ne-am ridicat la nivelul lor, trebuia să alergăm mai mult, trebuia să ne batem mai mult, pentru că atunci când întâlneşti o echipă mai bună decât tine trebuie să compensezi în acest fel", a spus Miriuţă.

Antrenorul echipei ASA a mai spus că s-a gândit să închidă bine mijlocul terenului cu trei închizători, însă pe benzi nu a avut o soluţie fericită, dar şi că elevii săi ar fi trebuit să iasă din apărare mai repede şi să blocheze acel şut - pe care îl consideră perfect - care a dus la înscrierea primului gol.

„Asta e diferenţa când vrei în cupele europene şi joci contra unei echipe bune şi alta e diferenţa când joci în campionat. Trebuie să fim realişti şi să privim aşa lucrurile, nu să invocăm scuze. Am întâlnit o echipă care ne-a arătat şi ne-a demonstrat cum trebuie să joci în Europa League. Reflectă şi diferenţa între campionatul nostru şi campionatul lor, trebuie să fim corecţi şi să recunoaştem. Toate trei şuturile de la 25, 30 de metri au fost imparabile, Stăncioiu nu a avut ce să facă. Noi am avut acea ocazie prin Mircea Axente, nu am marcat. La un meci cu Saint-Etienne, ai trei ocazii, trebuie să dai două goluri. Trebuie să marchezi, altfel nu ai nicio şansă", a conchis Vasile Miriuţă.

Lasă un comentariu