Semnal civic - Majorarea salariilor bugetarilor

Distribuie pe:

UNPR salută promulgarea de către preşedintele Klaus Iohannis a legii privind majorarea salariilor bugetarilor cu 10%. UNPR a sprijinit, încă de la bun început, majorarea salariilor personalului bugetar, considerând că nivelul scăzut al acestora reprezintă una dintre cauzele principale pentru care sistemul public nu îndeplineşte cerinţele societăţii, în ceea ce priveşte competenţa şi eficienţa, dar şi un factor care favorizează apariţia corupţiei. În opinia UNPR, pentru ca românii să beneficieze de servicii accesibile şi de calitate, este nevoie ca majorarea salariilor să fie urmată, cât mai rapid, de o reaşezare a raportului dintre drepturile şi responsabilităţile celor care lucrează în sistemul public. De asemenea, considerăm că este nevoie de asigurarea unor mijloace corecte şi transparente de intrare şi promovare în sistemul public, separarea clară, în special în educaţie şi sănătate, între sistemul public şi cel privat, şi aducerea administraţiei publice în pas cu evoluţiile tehnologice.

Zilele acestea a avut loc o întâlnire informală, la nivel de conducere şi parlamentari, între UNPR şi PSD, unde s-a decis că cele două formaţiuni vor continua colaborarea parlamentară, aşa cum este prevăzută în protocolul Alianţei de Centru Stânga (ACS). UNPR a fost şi rămâne un partener fidel al PSD în cadrul ACS, cele doua formaţiuni având o istorie de bună colaborare, confirmată atât la nivel guvernamental şi local, cât şi în Parlamentul României. UNPR va fi şi pe mai departe consecvent în relaţia cu partenerii politici şi va continua să îşi subordoneze comportamentul politic interesului naţional, militând pentru stabilitate şi progres. UNPR va milita în Parlamentul României pentru ca toţi bugetarii, şi în mod special angajaţii din domeniul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, să beneficieze de drepturi pe măsura muncii şi a responsabilităţilor asumate.

De Sfântul Andrei, Apostolul românilor şi de Ziua Naţională a României urez tuturor membrilor, prietenilor şi simpatizanţilor UNPR, tuturor mureşenilor: La Mulţi ani!

Lasă un comentariu