Europa le oferă românilor încă aproape 800 de locuri de muncă!

Distribuie pe:

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) anunţă noi locuri vacante pentru românii care doresc să muncească în Spaţiul Economic European.

De această dată, sunt disponibile 795 de posturi, oferite de angajatori prin EURES România, numai în Irlanda fiind scoase la concurs 385 de locuri pentru postul de însoţitor de zbor şi steward, în timp ce în Marea Britanie sunt disponibile 151 locuri de muncă, dintre care 60 de îngrijitori persoane (infirmieri), 60 de asistenţi medicali, 30 de îngrijitori persoane şi un şofer profesionist.

În Germania, sunt oferite 147 locuri de muncă, respectiv 50 de asistenţi medicali generalişti, 15 factori poştali, câte 10 bucătari, ospătari, persoane în industria gastronomiei de sistem şi barmani, câte 7 lucrători calificaţi în producţie (industria automobilelor) şi sudori MIG-MAG - WIG, 6 hamali, câte 5 electricieni industriali şi electricieni universali, operatori stivuitori şi operatori CNC (laminor şi strung), respectiv câte un loc de mecanic industrial şi mecanic auto (camioane).

55 de posturi vacante sunt oferite de Suedia (20 pentru femei de serviciu, 15 vopsitori auto şi câte 10 pentru mecanici auto şi tinichigii auto), 37 în Slovacia (30 şoferi autocamion transport internaţional, 7 îngrijitori persoane, infirmieri), 6 în Ungaria (pentru mecanici agricoli), două în Norvegia (mecanici biciclete) şi 4 pentru persoane cu studii superioare (2 doctoranzi în departamentul biomedical, un post-doctorand în departamentul reţele şi un post-doctorand în departamentul biomedical).

Republica Cehă oferă 5 locuri pentru şlefuitori, pilitori, Belgia oferă două locuri de muncă (unul pentru proiectant construcţii metalice şi unul pentru manager senior de proces), iar în Spania se caută un maseur.

Persoanele interesate pot viziona ofertele accesând portalul EURES naţional, www.eures.anofm.ro, sau se pot prezenta la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu pentru consiliere.

Lasă un comentariu