Azi, 12 mai, „Zi plină" la Zilele Târgumureşene Târgul de Artă Meşteşugărească

Distribuie pe:

Azi, 12 mai, la ora 17.30, în Parcul Municipal, are loc deschiderea oficială a Zilelor Târgumureşene, cea mai importantă sărbătoare a oraşului, ajunsă la cea de a XX-a ediţie.

Programul zilei de azi cuprinde o paletă largă şi variată de manifestări, care vor debuta, la ora 10, în Sala de consiliu a primăriei, cu tradiţionala întâlnire festivă dintre reprezentanţii municipalităţii şi delegaţiile străine invitate la eveniment. Vor fi prezenţi oaspeţi din Austria, Bulgaria şi Ungaria, din oraşele înfrăţite cu Târgu-Mureşul.

La ora 11, Sala mică a Palatului Culturii va găzdui manifestarea „Le mulţumim", organizată de Societatea Maghiară de Cultură Transilvania - EMKE, în parteneriat cu Primăria Târgu-Mureş.

La ora 12, în Cetatea Medievală se deschide secretariatul pentru Parada Vehiculelor Istorice, manifestare programată pentru vineri, 13 mai, şi organizată de Retromobil Club România şi Classic Car Club Târgu-Mureş, în colaborare cu Primăria.

Aşteptat cu interes şi extrem de apreciat de târgumureşeni, şi Produse Tradiţionale va fi inaugurat, la ora 13, în Piaţa Trandafirilor din municipiu.

După momentul inaugural de la ora 17.30, în Parcul Municipal va avea loc un program folcloric în cadrul căruia vor concerta Ciprian Istrate, Kilyen Ilka şi Ionuţ Fulea.

La ora 18, Sala de conferinţe Optica Optofarm (strada Republicii nr. 5) va găzdui simpozionul cu tema „Caleidoscop armean - armeni în slujba ştiinţei şi a societăţii civice din Târgu-Mureş", organizat de Asociaţia Culturală Armeano-maghiară din Târgu-Mureş în colaborare cu Primăria.

Iubitorii de jazz sunt invitaţi la un concert susţinut de „Tonight Jazz Quartet & Friends", care se va desfăşura la Centrul Cultural „Mihai Eminescu", începând de la ora 19.

Formaţiile EDDA şi HOLOGRAF vor evolua, de la ora 20, pe scena din Parcul Municipal.

Reamintim că ieri, 11 mai, în contextul derulării unor programe şi proiecte educaţionale, în Cetatea Medievală, s-a deschis Târgul de Arte şi Meserii.

Lasă un comentariu