BĂTĂLIA ELECTORALĂ ÎN MUNICIPIUL DE PE TÂRNAVA MICĂ

Distribuie pe:

Comparativ cu anii electorali precedenți, în lipsa afișelor lipite peste tot, dar mai ales a atacurilor reciproce cu limbaj subteran, campania electorală pentru alegerile din 2016 aduce, a dobândit cel puțin la Târnăveni, un semnificativ salt de civilizație locală, apropiindu-ne, cât de cât, civilizației europene. După prima parte de campanie electorală, aici, la Târnăveni, se pare că noile prevederi legislative privind derularea acesteia reușesc să impună o conduită aproape de normalitate majorității competitorilor electorali, cu mici excepții ale trepădușilor electorali, mai puțin educați, animați de speranța la o ciorbă mai grasă!

Bătălia electorală în orașul cu parfum de legendă este în toi. Cinci candidați aspiră la fotoliul de primar, aceștia sunt: actualul primar, SORIN MEGHEȘAN, (PNL); Pyaskovski Stanislav (PSD); Gligor Dorin (PMP); Ostroveanu Alin, avocat (ALDE); Fodor Jozsef (UDMR).

Ce a fost până acum? Prea puține inițiative, idei de proiecte fezabile, soluții folositoare propuse oamenilor, promisiuni, minciuni și demagogie ieftină, fără prea multă aderență și convingere a electoratului care ca niciodată știe să aprecieze competența, experiența și spiritul de organizare ale competitorilor. Cum văd aceștia dezvoltarea localității? Și ce au făcut până acum, mai ales consilierii locali? NIMIC, în afară de a-și ridica indemnizațiile lunare!!! Nu i-am văzut pe străzi, n-au avut inițiative legislative importante, proiecte de hotărâre, interpelări în problemele majore ale localității. Așa consilieri, așa Consiliu Local, cel mai slab al ultimilor ani! Au văzut aceștia starea jalnică a cimitirelor? Cartierele insalubre ale romilor, cerșetoria la tot pasul, starea grea a persoanelor cu handicap, problemele de mediu fără nicio implicare etc. etc.? Cui au dat acestea socoteală? Cum vine asta? Din 4 în 4 ani să-i credem pe cei care au promis și nu și-au ținut promisiunile, sau să nu-i mai credem!

În ceea ce privesc aspiranții la fotoliul de primar, pe toți aceștia îi considerăm serioși, onești și demni. Personal consider totuși că actualul primar Sorin Megheșan (avantaj serviciu - promisiuni îndeplinite), care fără doar și poate, încă de la început, are un plus de avans, din partea alegătorilor. Este firesc ca primarul Sorin Megheșan să-și ducă la capăt proiectele pe care le are în derulare, în primul rând noul pod de peste Târnava Mică pentru care a obținut finanțare prin mari eforturi personale, modernizarea pieței centrale „Avram Iancu", cea mai mare investiție a suprastructurii rutiere din ultimii 50 de ani de peste 1,5 milioane de euro, repararea și modernizarea unui mare număr de străzi, măsuri care să micșoreze riscul de inundații din centrul orașului în cazul ploilor torențiale cu scurgeri masive de apă de pe dealurile adiacente municipiului, locuri de muncă mai bine plătite și multe, multe altele.

Actualul primar duce o campanie electorală pe necesitățile directe, imediate ale cetățeanului și nu la ideile fanteziste nerealizabile ale unora dintre contracandidații săi. Oamenii vor lucruri simple, normale, vor curățenie, vor siguranță, vor condiții bune în spital, acces la școli și în grădinițe. Prioritățile Primăriei, trebuie să fie prioritățile cetățenilor și nu ale primarului, ne spune primarul Sorin Meghesan, om integru, empatic și simpatic, nu este certat cu legea, este un bun gospodar, cunoscător al problemelor Târnăveniului.

Eu nu văd niciun motiv pentru care un cetățean român, cu atât mai mult al celui din Târnăveni, ar încredința încrederea unui partid cu lideri penali. Oricum singura noastră obligație, ca alegători cu drept de vot este să mergem la urne și să ne exprimăm dreptul constituțional. Cu cine vom vota este opțiunea fiecăruia dintre noi, doar că trebuie să gândim, să analizăm și să decidem care dintre candidați vin cu un program de dezvoltare a municipiului pentru o mai bună prosperitate și bunăstare. Cred că momentul din iunie al alegerilor locale, dar și cele din toamnă sunt decisive pentru stabilirea încrederii populației în statul de drept, la Târnăveni ca și în toată țara.

Lasă un comentariu