Vernisaj al Expoziţiei Colective de Pictură în Complexul „Weekend"

Distribuie pe:

Unul dintre cele mai frumoase locuri, o bijuterie a târgumureşenilor, Complexul de agrement şi sport Mureşul, cunoscut sub denumirea de „Weekend", pe lăngă agrement şi sport, oferă şi alte modalităţi de petrecere a timpului liber. Este un loc în care creatorii de artă, iubitorii de frumos, iubitori ai naturii îşi află inspiraţia şi sădesc armonie.

Aflată la a IV-a ediţie, Tabăra Privată de Pictură organizată de Emma Soo şi inginer agronom Sandor Lakatos, în perioada 18-25.06.2016 în Complexul „Weekend", la o cabană privată, a culminat cu Vernisajul Expoziţiei Colective de Pictură în data de 20.06.2016.

Creaţiile participanţilor la Tabăra privată de pictură cuprind pictură abstractă, natură statică şi peisaje inspirate de minunăţiile „Weekend"-ului. Participanţii Emma Soo, Zsuzsa Veress, Gyongyver David, Agnes Kovacs, Klara Karp, Iren Kakasi şi Tibor Kelemen au avut o perioadă în care s-au dedicat pasiunii comune, pe care o împărtăşesc, pictura. A picta, pentru dânşi, înseamnă a dărui ceea ce simt, ceea ce iubesc, sentimente, vise şi speranţe.

Momentele oferite de Maria Mera şi Tibor Kelemen, prin interpretarea la vioară a unor cântece populare româneşti şi maghiare, greu de descris în cuvinte, au dat o încărcătură emoţională care a însufleţit frumuseţile imortalizate pe pânză.

Preşedintele Asociaţiei Artiştilor Plastici din Târgu-Mureş, domnul Ilarie Gheorghe Opriş, aflat, şi de această dată, acolo unde îi este locul, între artişti, fascinat de magia momentului, s-a bucurat împreună cu participanţii şi a apreciat frumuseţea lucrărilor, rafinamentul cu care au fost lucrate, compoziţia lor, armonia culorilor, dar şi pasiunea ce-o cuprind.

Nimic nu poate egala frumuseţea sufletului omenesc atunci când creează, iar dacă locul în care se află în acele momente este unul special, creaţia lui devine operă de artă. Încercările omului de a crea dau un alt sens vieţii, îi dau culoare, valoare şi o înseninează. Ca privitori, ne-am înseninat admirând, la această Expoziţie Colectivă de Pictură, fiecare lucrare în parte. Sunt deosebite. Felicităm organizatorii şi participanţii!!! Le dorim ca această Tabără Privată de Pictură, devenită tradiţie, să rămână o pată de culoare a „Weekend"-ului.

Lasă un comentariu